Lucrătorii vamali şi poliştii de frontieră de la Vama Stamora-Moraviţa care au lucrat în tura de noapte, dar şi contrabandişti de ţigări sunt transportaţi la Bucureşti cu elicopterul, sub escorta mascaţilor, pentru cercetări, fiind suspectaţi de luare/dare de mită, favorizarea infractorului şi contrabandă cu ţigări.

Surse neoficiale vamale au declarat pentru AGERPRES că s-au efectuat descinderi şi la punctul de mic trafic de la Cruceni, care nu este funcţional, ci este deschis doar temporar, ocazional. Potrivit surselor, s-au efectuat multe percheziţii inclusiv la domiciliile angajaţilor din Vama Stamora-Moraviţa şi ale unor contrabandişti de ţigări.

La ora 07,00, traficul între România-Serbia prin Vama Moraviţa a fost reluat.

Peste 1.200 de forţe de ordine şi ofiţeri DGA au descins marţi dimineaţă, sub coordonarea procurorilor DNA, în cele trei vămi, acţiunea vizând peste 100 de poliţişti de frontieră şi vameşi.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat, marţi, că procurorii anticorupţie desfăşoară o acţiune care vizează prezumtive fapte de corupţie în cele trei vămi, urmând ca atunci când vor exista împrejurări care să permită comunicarea, să se ofere detalii prin intermediul unui comunicat în legătură cu persoanele implicate şi infracţiunile reţinute.

După finalizarea verificărilor din vămile Naidaş, Stamora Moraviţa şi Deta Cruceni, dar şi a percheziţiilor domiciliare ale unor persoane care lucrau în acest puncte, poliţiştii de frontieră şi vameşii suspectaţi de luare de mită pentru a tolera traficul de ţigări vor fi audiaţi de procurorii anticorupţie.
SURSA : Agerpres

Citeşte şi Cea mai mare descindere din România: 100 de poliţişti şi vameşi, reţinuţi de DNA

Te-ar putea interesa și: