Se pare că Poliția Română ține să infirme concluziile cercetărilor efectuate până acum de DIICOT în ancheta legată de disparițiile din cazul Caracal și să se înscrie în rândul celor care au îmbrățișat teoria conspiraționistă.

La o jumătate de an de când a dispărut Luiza Melencu, una dintre fetele despre care Gheorghe Dincă a spus că le-a sechestrat și ucis, pe site-ul Poliției Române apare un mesaj incredibil referitor la adolescentă:

”Motiv urmărire: În ziua de 14.04.2019 a plecat voluntar de la domiciliu în mun. Caracal, jud. Olt, în vederea rezolvării unor probleme personale și nu a mai revenit până în prezent”, se precizează pe site-ul Poliţiei Române.

Practic, pe site-ul oficial al Poliției Române este infirmată răpirea Luizei Melencu de către Gheorghe Dincă. Trebuie precizat că monstrul din Caracal a declarat că le-a sechestrat și le-a ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. În urma analizelor oaselor calcinate descoperite în incineratorul artizanal din curtea lui Dincă, specialiştii au stabilit, cu o probabilitate de peste 99,9%, că acele oase aparţin Alexandrei Măceșanu.

În cazul oaselor descoperite la lizieră însă , despre care suspectul spune că ar aparţine Luizei, nu a fost obţinut un rezultat clar. Iar avocaţii celor două familii, Măceşanu şi Melencu, au depus plângeri penale pe numele specialiştilor INML, contestând rezultatele, arată a1.ro.

În consecință, anchetatorii au solicitat, în cazul oaselor de la lizieră, în încercarea de a obţine rezultate concludente, ajutorul FBI, un set de probe fiind transmis unui laborator din SUA.