Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va organiza în septembrie o licitaţie deschisă privind cumpărarea mai multor tipuri de vehicule pentru 13 inspectorate ale Poliţiei de Frontieră, contract în valoare totală de 49,99 milioane euro, fără TVA, finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Contractul, denumit „Mobilitate Terestră”, are ca obiect furnizarea de autovehicule care vor fi utilizate pentru transportul poliţiştilor, reţinuţilor şi câinilor, pe drumuri modernizate şi în afara acestora, în toate anotimpurile, în zona de frontiera a României şi în afara acesteia.

Termenul de livrare a vehiculelor este de nouă luni de la data atribuirii contractului, iar pentru a participa la licitaţie companiile interesate trebuie să respecte mai multe condiţii, printre care o garanţie de bună execuţie de 10% din valoarea contractului, pentru fiecare lot în parte, fără TVA.

Maşini de teren, oraş, pentru personal şi pentru câini

Vor fi cumpărate autospeciale de patrulare tot-teren (lot 1) în valoare de 19,08 milioane euro fără TVA, autospeciale pentru muncă operativă de oraş (lot 2) de 15,48 milioane euro fără TVA şi autospeciale de nouă locuri pentru transportul efectivelor (lot 3), pentru 10,42 milioane euro.

Contractul vizează şi achiziţia de autospeciale de transport câini (lot 4), cu o valoare de 2,13 milioane euro, autospeciale de transport al deţinuţilor (lot 5), de 1,01 milioane euro, respectiv ATV-uri (lot 6), pentru 1,84 milioane euro.

SURSA: Mediafax