Noua facilitate de producţie se construieşte pe un teren de 2,5 hectare cumpărat în ianuarie 2015 de la compania Chimester şi amplasat în spatele magazinului Dedeman Valea Cascadelor din cartierul Militari.

În noua unitate vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum și produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investiției se ridică la 5,4 milioane euro. Banii necesari provin din vânzarea terenului din Theodor Pallady. Policolor a vândut cu 22 mil. euro terenul de 13,9 hectare către antreprenorii Raul Ciurtin şi Alina Codruţa Dobra şi Călin Gabriel Dobra. Aceştia vor construi în loc un complex comercial.

Construcţia noii fabrici ar trebui definitivată în aprilie 2019, când va demara şi producţia. Lângă fabrică se va construi şi un depozit de 5.000 mp. Momentan Policolor are închiriat un depozit de la logisticienii KLG în Bolintin.

Antreprenorul Ion Florescu pregăteşte vânzarea Policolor, după ce a ieşit recent din afacerile Albalact şi Top Factoring, pentru a se orienta spre piaţa imobiliară românească. Planul său este să iasă din firmă abia după mutarea producţiei din zona Theodor Pallady a Bucureştiului în cartierul Militari. Din 2020 va începe prospectarea pieţei pentru potenţiali cumpărători.

„Ne vom adresa, în principal, producătorilor de vopsele din lume. Va fi fie un «exit» din firmă, fie unul din divizii (chimie, răşini şi vopsele)“, a explicat antreprenorul într-un interviu acordat revistei Capital la începutul acestui an.

CITITI SI Policolor se vinde după mutarea fabricii, iar banii vor fi investiţi în locuinţe

Pe lângă linia de producţie de vopsele şi lacuri pentru industria auto, cu o capacitate de 4.000 de tone pe an, care urmează să fie mutată, Policolor intenţionează să pună în funcţiune şi o linie secundară pentru producţia de vopsele pe bază de apă cu o capacitate de 5.000 de tone/an/schimb de producţie.

Afacerile Policolor au crescut anul trecut cu puţin sub 10%, de la nivelul de 26,7 mil. euro înregistrat în 2016, iar pentru acest an, Florescu, anticipează un ritm de creştere similar. În aceeaşi perioadă, producătorul de vopsele Orgachim din Bulgaria, deţinut integral de Policolor, a raportat venituri cu circa 14% mai mari în 2017. „În Bulgaria suntem mai orientaţi spre segmentul de construcţii, în timp ce în România mergem mai mult pe Do-It-Yourself (DIY). Construcţiile au crescut mai repede decât sectorul DIY în ultima prioadă“, explică decalajul proprietarul afacerilor. Din grupul Policolor mai face parte producătorul de răşini Orgachim Resins şi producătorul de anhidride Ruse Chemicals.