La deschiderea şedinţei de luni, bursa de la Paris înregistra o creştere de 1,18%, bursa de la Frankfurt era în creştere cu 1,53%, bursa de la Londra înregistra un avans de 0,74%, bursa de la Milano era în creştere cu 1,44% iar bursa de la Madrid era în creştere cu 1,5%.

De asemenea, pieţele financiare asiatice erau şi ele în creştere, în special bursa de la Tokyo care a terminat şedinţa de luni cu o apreciere de 1,56%.

‘Informaţiile referitoare la un masiv plan de ajutor de la FMI destinat Italiei dau noi speranţe investiorilor’, a declarat un analist.

Potrivit unui articol publicat în cotidianul italian ‘La Stampa’, FMI pregăteşte un program de ajutor pentru Italia, care s-ar putea ridica la 400 -600 miliarde de euro, în ideea de a oferi ţării un răgaz de 12-18 luni pentru a pune la punct reduceri bugetare şi reforme economice destinare consolidării creşterii. Publicaţia menţionată susţine că FMI ar solicita dobânzi de 4%-6% pentru acest împrumut, mult mai mici decât dobânzile la care se împrumută în prezent Italia de pe pieţele financiare.

Cu toate acestea, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat luni în mod oficial că nu au existat discuţii cu autorităţile italiene cu privire la un plan de sprijin.

În schimb, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a avertizat că agravarea rapidă a crizei datoriilor din zona euro şi criza bancară ameninţă ratingul tuturor statelor europene.
Sursa: Agerpres