Mai mulţi producători francezi de grâu se află în imposibilitatea de a exporta sau de a-şi vinde recolta către fabricile de pâine. Motivul este calitatea proastă a grâului care, anul acesta, are un conţinut extreme de scăzut de proteine, notează Bloomberg. Iarna lungă şi geroasă şi primăvara cu umiditate în exces a afectat calitatea cerealelor. “ Primele semne sunt îngrijorătoare. Nu avem probleme cu cantitatea de grâu ci cu calitatea lui”, spune un trader de la bursa de mărfuri. Franţa, cel mai mare producător European de cereale, exportă anual aproape jumătate din cantitatea de grâu pe care o produce ceea ce înseamnă vânzări de aproximativ 3,5 miliarde de euro. Cel mai mare client al fermierilor din hexagon este Algeria.
Pierderi de MILIOANE. Grâul franţuzesc nu e bun de pâine
2 august 2013, 10:42
Ultima modificare în 2 august 2013, 13:42
O parte a recoltei de grâu a Franţei, cel mai mare producător european de profil, este bună de aruncat la gunoi
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Spitalele publice vor putea să privatizeze 20% din consultaţii. Cine le va presta însă?
- DEUTSCHE WELLE: Bancherii americani n-au învăţat nimic
- Contract de 1 MILIARD $ pentru o firmă românescă
- GIGI BECALI, EXECUTAT SILIT! Nimeni nu cumpără clădirea de la Drăgăşani
- Cocktailuri răcoritoare cu vin
- Profitul Societe Generale s-a dublat în trimestrul doi din 2013
- Dan Manolescu, numit responsabil naţional cu autorizarea finanţării PHARE
- Rentierii agricoli, chemaţi să-şi vizeze carnetele
- Braşoveanul care ţine piept străinilor la vânzarea de ţiglă metalică
- Generali a raportat cel mai ridicat profit net din ultimii cinci ani