5 decembrie 2005. Volum bun, indici in scadere. Dupa raliul sustinut din ultimele saptamani, a survenit o corectie normala. Desi analistii anunta cresteri pana la sfarsitul anului si corectii in ianuarie, personal cred intr-o evolutie pe palier in decembrie, cu reluarea cresterilor in ianuarie, care, de obicei, este o luna buna pentru actiuni.



6 decembrie. Astept cu interes deznodamantul in cazul ofertei de preluare a Sicomed (SCD), lansata de Zentiva. Motive: o posibila subscriere in cadrul ofertei s-ar traduce prin marcarea unor profituri substantiale (aproximativ 1.000 lei pe actiune SIF5 si SIF4), capabile sa imprime un impuls cotatiilor. Daca cele doua SIF-uri nu vor subscrie, pierderea va fi pe termen scurt, insa pe termen lung optiunea va fi una castigatoare, SCD activand intr-un domeniu de mare perspectiva, fapt dovedit de dublarea profiturilor in primele noua luni.




7 decembrie. Stabilizare. Intrarea intr-o asemenea faza este normala si de dorit. Important e faptul ca, desi cresterile din ultimele saptamani sunt semnificative, corectia a avut o amplitudine mica, iar cumparatorii nu s-au retras din piata. Semnal pozitiv: se creeaza premisele unui inceput de an, in 2006, in acord cu statistica: ianuarie verde.




8 decembrie. A doua zi de revenire: BET +0,65%, BET-FI +1,05%. Evolutie buna pentru titlurile Petrom (SNP) care au urcat cu +3,52% la 0,5. Un anunt interesant din partea Compa Sibiu (CMP): majorare de capital social in raport de 1:1, prin vanzarea de actiuni la 0,1 lei. Data de inregistrare propusa: 27 ianuarie 2006. Reactia in piata: +15% la 2,07.



9 decembrie. Rompetrol (RRC) achizitioneaza Dyneff – o companie franceza de distributie carburanti cu o cifra de afaceri de 2,4 miliarde USD. Efectul: RRC +7,3%, volum 27 milioane lei.