Potrivit acestuia, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, s-au înregistrat aproximativ 70.000 de autovehicule în ultimele două zile, iar numărul estimat al turiştilor veniţi pe litoral depăşeşte 300.000, conform datelor furnizate de operatorii de turism.

Autorităţile estimează că este de aşteptat ca pe parcursul zilei de duminică să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, mai ales în staţiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului – câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu.

'Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, le reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24,00 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) ori prin SMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom Mobile şi RCS&RDS', informează Infotrafic.

Autorităţile amintesc ca, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte rute: DN2A Constanţa – Hârşova; DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul). AGERPRES