UPDATE 10:45: Conform unor surse, prejudiciul adus bugetului UE s-ar ridica la 26 de milioane de euro, cei vizați direct fiind șefii APIA din structura centrală și Ilfov.

DNA a anunţat luni că au loc percheziţii în 18 locaţii situate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti dintre care trei în sedii ale unor instituţii publice.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012. În cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 18 locaţii situate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti dintre care trei în sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanţii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) care au asigurat sprijin operaţional pentru documentarea cauzei.

De asemenea, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. AGERPRES