Linia clasica a Casei de Moda Dumarex promoveaza i sezonul de toamna-iarna o imagine a luxului si elegantei senzuale, reinterpretata dupa codurile anului 2000, prin intermediul designerului Irina Ternauciuc.
Sursa de inspiratie este exuberanta glamour a anilor ‘80 si rafinamentul anilor ‘40 si ‘60, gasindu-se echilibrul perfect itre ostentatie, sexapil si bun-gust.
Ideea de lux este sustinuta de calitatea si tipul materialelor folosite: stofe moi, tafta, blana, matlaseuri, voal cu satin, materiale stratificate, stralucitoare sau cu imprimeuri grafice si florale.
Cromatica acestei toamne cuprinde o gama de culori calde ce pleaca de la galben mustar, oranj si rosu, ajungind la tonuri arse de maro, stracojiu si bordo. Negrul are o revenire i forta, iar culorile neutre ale sezonului sunt nuantele de bej, grej si auriu.
Daca a crea o linie vestimentara „la moda” iseamna sa te icadrezi i tendintele internationale, o colectie de avangarda presupune lansarea propriului stil vestimentar. Este tocmai ceea ce Dumarex Fashion doreste sa realizeze i aceasta toamna, icercind prin noua linie vestimentara COMPLICE a designerului Cristian Samfira sa devina complice la stilul de viata al cit mai multor femei.
COMPLICE contureaza un nou tip de silueta. Efectele picturale iau nastere din combinatii neobisnuite de materiale: imitatii de piele, blanuri, matlaseuri, stofe sau voaluri cu insertii de rafie. Cromatica cuprinde nuante de maro, aramiu, bej i combinatii cu rosu, albastru sau accente contrastante.
Accesoriile de blana (borsete, centuri sau revere sal), asimetriile, fermoarele si sistemele de ichidere contureaza silueta unei femei nonconformiste. Este o colectie casual, cu trimiteri i vestimentatia sport si jeans, adresata femeii cu virsta cuprinsa itre 18 si 25 ani.
Haine vesele pentru toate virstele
Pornind de la principiul ca nu trebuie neaparat sa fii adolescent ca sa-ti permiti o tinuta vestimentara vesela, Casa de Moda Dada si-a propus sa imbrace persoane cu virste cuprinse itre 6 si 106 ani.
Ca materiale, propunerile pentru acest sezon sunt denimul strech si nestrech, tricotul, inul si materialele peliculizate, cu benzi decorative, aplicate central sau pe tivul fustei.
Creatiile de la Dada se disting prin imprimeuri, broderii si franjuri, tighele i contrast, cusaturi manuale din fir de matase.
Cromatica liniei de toamna-iarna, care va suferi modificari pina la sfirsitul sezonului, contine, deocamdata, tonuri de marouri (maro roscat si sienna), crem, bej, oliv, roz ichis pastelat, violet, roz grizat, verde veronez.    
Tendinte internationale de sezon, i interpretarea Casei Tina R.
Colectia de toamna-iarna 2000-2001 a Casei Tina R. se numeste House, particularitatea sa esentiala fiind itoarcerea la eleganta i vestimentatia feminina, dublata de ideea de stil personal.
Daca i ultimul timp s-a pus accent pe individualitate, pe negarea uniformei, acum este foarte importanta fiecare piesa i parte, iar femeia este libera sa le amestece, dupa propriile-i reguli estetice. A doua caracteristica a colectiei este racordul la tendintele internationale i ceea ce priveste culorile, materialele si croielile.
Casa Tina R. reinterpreteaza i stil propriu aceste tendinte, respectind spiritul, sezonului. Sursele de inspiratie sunt ani 80, garderoba masculina, estetica militara, neoclasicul si postminimalismul, rezultind ceea ce se poate defini drept un „stil rezidential”, specific persoanelor care lucreaza, dar care au si un univers propriu. De aici si ideea denumirii colectiei, House, locuinta fiind punctul de maxima intimitate si, i egala masura, de punere si rezolvare a problemelor legate de stil.
Culorile sezonului sunt mov, siclam, maro, oliv, negru si jocurile alb-negru. Materialul vedeta este tweed-ul, i cele mai variate grafisme: oase de peste, dinti de ciine, laba cocosului – denumiri rurale britanice consacrate. De altfel, tweed-ul este, de peste 500 de ani, materialul oficial al Casei Regale Britanice. Alaturi de el se mentine i voga pielea, cit mai colorata sau neagra, naturala sau obtinuta pe cale tehnologica. Un alt material care a revenit i forta este blana, de asemenea naturala sau tehnologica. Denimul se mentine i top, ca si stofele cu alura masculina. Se fac, de asemenea, remarcate tricotajele, cu precadere cele ample si, i cantitati mici, voalul, fie prin accente, fie, mai ales, prin pliseuri.
Trenciul s-a impus i Rominia ca piesa vestimentara de baza, ajungind pina la varianta lui groasa, pardesiul. Lungimea propusa: i jurul genunchiului sau la jumatatea gambei. Gecile ramin, i continuare, articole care nu trebuie sa lipseasca din garderoba sezonului. Se poarta fie pina i talie, fie pina la jumatatea soldului, semicambrate sau mulate pe corp. Marea surpriza este revenirea sacoului si, mai ales, a costumelor cu sacou, piese care i Occident disparusera de patru-cinci ani. Ca lungime, sacourile ajung pina la jumatatea soldului, iar ca linie sunt semicambrate sau pe corp, ichise la un rind sau la doua rinduri, asimetrice. Revin umerii ampli, gen anii ‘80.
Pantalonii sunt fie drepti, cu alura masculina, fie largi, lungi, „cu vedere la glezna”. Fustele sunt conice sau putin evazate, cu lungimi i jurul genunchiului sau la jumatatea gambei. Fustele foarte scurte se poarta i special cu trenciuri lungi sau cu sacouri care ajung pina la jumatatea soldurilor. Camasile barbatesti au o puternica revenire i actualitate, ca si helanca pe git, cu mineci lungi sau trei sferturi.
Revin si imprimeurile, cu precadere cele geometrice si abstracte, inspirate din cubism si futurism, precum si patratele colorate si romburile traditionale scotiene.
in acest sezon se pune mare accent pe accesorii. Noutatea absoluta este revenirea palariilor masculine, ale celor caracteristice curselor hipice britanice, si a beretelor frantuzesti. Gentile devin „solistele” tinutei vestimentare de toamna-iarna, pozitie ocupata anterior de pantofi, ele fiind si accentul principal al noii linii „Tina R. Accesorii”.
Bijuteriile noului stil sunt brosele, bratarile circulare foarte simple, dar si cele extrem de sofisticate, precum si colierele, inclusiv cele din perle. Pentru evidentierea siluetei, cordoanele devin accesorii de baza.
Din sezonul trecut s-au pastrat esarfele – de asta-data cu imprimeuri foarte grafice – si ochelarii de soare, pe post de accesorii i contrapunct cu vremea.
Asadar, stilul devine elementul principal al actualului sezon. Exprimati-va personalitatea si, i mod cert, veti fi moderne.