Evenimente Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Actualitate

Ivan Patzaichin, campion și în business. Vezi ce afacere îi aduce aproximativ un milion de euro anual

Autor: | | 0 Comentarii | 4529 Vizualizari

Multiplul campion olimpic și mondial, Ivan Patzaichin, face performanță în orice domeniu se implică. Așa se întâmplă și cu businessurile sale din domeniul ospitalității, care îi aduc încasări de aproape un milion de euro anual.

În 2015, fostul mare canotor a deschis un restaurant în Tulcea, numit Ivan Pescar.

„A fost o nebunie de-a mea când am văzut că ditamai Tulcea nu are un restaurant cu specific pescăresc“, a declarat Ivan Patzaichin pentru NewMoney, intrigat că la acea vreme, la intrarea în Deltă nu era nimeni care să îi servească pe turişti cu preparatele din peşte specifice zonei.

Cum balta are suficient peşte, Patzaichin şi Frolu au decis să deschidă un restaurant cu specific pescăresc şi în Bucureşti. Iar asta şi pentru că cei mai mulţi clienţi în vârful de sezon din restaurantul din Tulcea erau bucureşteni care simţeau nevoia unui local cu tradiţii din Deltă şi în Capitală. Astfel, la începutul lui 2018, într-o zonă istorică a Bucureştiului, la intersecţiile dintre străzile Rahova şi Uranus, în fostul sediu al Bursei de Mărfuri, a fost inaugurat restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar, o investiţie de aproximativ 120.000 de euro, care are şi o secţiune pentru gustări uşoare din specialităţi de peşte, asortate cu o colecţie de vinuri dobrogene.

„Probabil că suntem singurul restaurant din Bucureşti de genul from water to table (din apă di­­rect pe masă)“, spune Teodor Frolu, punând accentul pe colaborarea cu partenerii din Tulcea. Bucătăresele sunt la rândul lor lipovence şi au adus cu ele meniurile şi reţetele tradiţionale din zona Deltei.

Una dintre atracţiile restaurantului din Bucureşti este insula destinată antreurilor şi preparatelor din peşte. Principalul produs este scrumbia afu­­ma­­tă, cea pentru care Ro-Pescador a obţinut recent de la Comisia Europeană certificarea Indicaţie Geogra­­fică Protejată (IGP).

Pentru anul în curs, cei doi estimează pentru cele două restaurante o cifră de afaceri de aproximativ patru milioane de lei (860.000 de euro).

Pagina 1 din 1
Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

DCNews

Stirile Kanal D

AutoBild

Economica.net

Agrointeligenta

StiriDiaspora.ro

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.