În 2015, fostul mare canotor a deschis un restaurant în Tulcea, numit Ivan Pescar.

„A fost o nebunie de-a mea când am văzut că ditamai Tulcea nu are un restaurant cu specific pescăresc“, a declarat Ivan Patzaichin pentru NewMoney, intrigat că la acea vreme, la intrarea în Deltă nu era nimeni care să îi servească pe turiști cu preparatele din pește specifice zonei.

Cum balta are suficient pește, Patzaichin și Frolu au decis să deschidă un restaurant cu specific pescăresc și în București. Iar asta și pentru că cei mai mulți clienți în vârful de sezon din restaurantul din Tulcea erau bucureșteni care simțeau nevoia unui local cu tradiții din Deltă și în Capitală. Astfel, la începutul lui 2018, într-o zonă istorică a Bucureștiului, la intersecțiile dintre străzile Rahova și Uranus, în fostul sediu al Bursei de Mărfuri, a fost inaugurat restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar, o investiție de aproximativ 120.000 de euro, care are și o secțiune pentru gustări ușoare din specialități de pește, asortate cu o colecție de vinuri dobrogene.

„Probabil că suntem singurul restaurant din București de genul from water to table (din apă di­­rect pe masă)“, spune Teodor Frolu, punând accentul pe colaborarea cu partenerii din Tulcea. Bucătăresele sunt la rândul lor lipovence și au adus cu ele meniurile și rețetele tradiționale din zona Deltei.

Una dintre atracțiile restaurantului din București este insula destinată antreurilor și preparatelor din pește. Principalul produs este scrumbia afu­­ma­­tă, cea pentru care Ro-Pescador a obținut recent de la Comisia Europeană certificarea Indicație Geogra­­fică Protejată (IGP).

Pentru anul în curs, cei doi estimează pentru cele două restaurante o cifră de afaceri de aproximativ patru milioane de lei (860.000 de euro).