Acuzații extrem de grave la adresa noului șef al Senatului. Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, devoalează ceea ce s-a întâmplat la alegerile pentru cel de-al doilea om în stat.

Parlamentarul care vrea să candideze independent la prezidențială spune că SIE se implică în activitatea Guvernului, situaţie care ar fi generat şi propulsarea lui Meleşcanu, fost şef SIE, în fruntea Senatului.

„Luați la rând toate numele grele din „Sufrageria lui Oprea”: Maior, Coldea, Kovesi, Oprea. Bine-mersi și în continuare la butoane… Băsescu? …Idem. Atât.

P.S. După ce au mâncat o hamSIE și și-au făcut SIEsta, oamenii care nu influențează deloc deciziile doamnei de la Palatul Victoria s-au bucurat că președinte al Senatului (și, deci, al doilea om în stat) este fostul director… SIE. 30 de ani de la Revoluție… Vai de capul ei de țară. Atât”, scrie Pleşoianu pe o rețea de socializare.

Seria dezvăluirilor nu s-a oprit aici. „La 30 de ani de la Revoluție, al doilea om în stat – președintele Senatului – este un fost director de serviciu secret… La 30 de ani de la Revoluție, Parlamentul României, despre care Constituția României scrie că este „organul reprezentativ suprem al poporului român”, are ca președinte al Senatului un fost șef SIE. În condițiile în care, cică, Parlamentul trebuie să controleze activitatea serviciilor… Bravo, Dăncilă! Super idee! Vai de capul celor care-ți cântă-n strună… P.S. Șerban Nicolae sau Titus Corlățean n-aveau cum să fie propunerea PSD, nu-i așa!? Absolut lamentabil ce se întâmplă!”, a mai spus Pleșoianu.

Noul șef al Senatului, Teodor Meleşcanu, a fost ales în funcția lăsată liberă de Călin Popescu Tăriceanu. În turul II al alegerilor din plen. Meleşcanu, propunerea PSD, a obţinut 73 de voturi, faţă de cele 59 obţinute de Alina Gorghiu. Două voturi au fost nule.