Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, miercuri, favorabil cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Cătălin Teodorescu acuzat în dosarul despăgubirilor ilegale în care este urmărit penal şi Ioan Oltean.

Solicitarea DNA a fost aprobată de membrii Comisiei juridice cu 15 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu a declarat miercuri, la finalul audierii sale în Comisia juridică, că este nevinovat şi că speră ca membrii comisiei să voteze "omeneşte" şi nu politic în privinţa solicitării DNA de încuviinţare a arestării sale preventive. "Nu voi face niciun fel de apel la nimeni. Sunt nevinovat şi cred că vor vota omeneşte şi nu politic", a spus Teodorescu.

"Le-am spus că sunt nevinovat, pentru că tot ceea ce am făcut, dacă se poate numi o vină, este că am făcut parte din acea comisie şi am aprobat un raport de evaluare, vizat de toţi specialiştii şi întocmit de un evaluator expert autorizat", a susţinut deputatul liberal.

Întrebat dacă nu l-a mirat preţul foarte mare la care a fost evaluat terenul din Piteşti de către comisia ANRP, din care făcea parte, Teodorescu a spus că acestea erau preţurile de pe piaţa imobiliară din acea perioadă, având în vederea dimensiunea terenului, de 62.000 de metri pătraţi. "Terenul este ultracentral. (…) Să verificaţi cât costă metrul şi cât costa atunci", a precizat deputatul.

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu a venit, miercuri, în faţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor pentru a fi audiat, urmând ca juriştii să dea, în urma dezbaterilor, un aviz pentru solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia.

La sosirea în Comisia juridică, deputatul a refuzat să facă declaraţii, afirmând că va face mai multe precizări la finalul şedinţei.

 

Sursa: Mediafax