Liderul sindicatului de la CSR sustinea ca inalte fete ale partidului de guvernamant l-au asigurat ca lucrurile vor decurge in acest sens, iar autoritatile locale auzisera si ele de posibila implicare a AVAB in managementul combinatului. Nu lipsea decat ordonanta care sa consfinteasca trecerea actiunilor in portofoliul AVAB. Insa, surpriza! Desi era pe ordinea de zi a Guvernului, ordonanta cu pricina nici macar nu a fost luata in discutie. Si nimeni nu a mai inteles nimic.
De un an de zile, Guvernul a preferat sa acorde ajutoare sociale de aproape doua milioane de dolari, in loc sa rezolve situatia de acolo. Atunci cand a incercat acest lucru, cerand reorganizarea judiciara, a trebuit sa dea inapoi sub amenintarile americanilor de la Noble Ventures, care l-a reclamat la Curtea de Arbitraj de la Washington. Ovidiu Musetescu, presedintele APAPS, promitea, in 2001, ca va obtine rezilierea contractului de privatizare a CSR.
La mai mult de un an de zile, Guvernul mai cauta inca o solutie viabila juridic pentru rezolvarea paradoxului de la Resita.