‘Dacă lucrurile, banii, mondenitatea devin centrul vieţii, ele ne posedă şi ajungem să ne pierdem însăşi identitatea de fiinţe umane’, a remarcat papa argentinian, adoptând un ton grav în timpul cuvântării sale în faţa bazilicii Sfântul Petru, pentru o numeroasă audienţă.

Vorbind despre un pasaj din Evanghelie în care este evocat un bărbat bogat care organiza banchete, dar nu-l vedea pe cerşetorul de la poarta sa, Suveranul Pontif a notat: ‘Bogatul din Evanghelie nu are un nume, el este denumit simplu ‘un bogat”. Posesia asupra ‘lucrurilor ajunge să ne deposedeze în final de chipul, de latura noastră umană’, a explicat el.

El l-a definit pe credincios ca pe ‘creştinul care poartă memoria lui Dumnezeu şi care ştie să trezească această memorie în inimile altora’. ‘Ce este credinciosul altceva decât memoria lui Dumnezeu? Dragi credincioşi, să fim cu adevărat asemeni unor santinele care trezesc în alţii această memorie’, a fost îndemnul său.

Circa 20.000 de credincioşi au participat la un pelerinaj mondial vineri şi sâmbătă la Roma, în cadrul ‘Anului Credinţei’. Un congres mondial de credinţă a fost organizat de joi până sâmbătă sub egida Ministerului pontifical al Noii Evanghelizări.
Sursa: Agerpres