În Piaţa Sf. Petru, Papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu să aducă "pace în întreg Orientul Mijlociu" şi să-i ajute pe toţi "cei care contribuie activ să aducă uşurare şi confort populaţiei civile din Siria". Suveranul Pontif a denunţat cu această ocazie "atacul infam" care a avut loc sâmbătă în localitatea Rashideen în apropiere de Alep (Siria) împotriva unor refugiaţi care erau evacuaţi în camioane şi al cărui ultim bilanţ se ridică la peste 112 morţi.

Papa l-a implorat, de asemenea, pe Dumnezeu să le dea responsabililor naţiunilor "curajul să evite expansiunea conflictelor şi să oprească traficul de arme". După liturghia de Paşti, papa le-a reamintit creştinilor în tradiţionala binecuvântare (Urbi et Orbi) că Hristos a Înviat şi devine tovarăş de drum pentru toţi cei obligaţi să-şi părăsească ţările din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei şi regimurilor opresive.

Înaltul părinte a adresat această rugăciune pentru majoritatea conflictelor din lume, începând cu Pământul Sfânt şi continuând cu Sudanul de Sud, Irakul sau Republica Democratică Congo.

Cu această binecuvântare papa Francisc a încheiat tradiţională Liturghie de Paşti în prezenţa a mii de credincioşi reuniţi în piaţa Bazilicii Sf.Petru, încadraţi de un important dispozitiv de securitate.

Întreaga piaţă din jurul catedralei a fost încercuită de agenţi care au verificat fiecare geantă în parte. Accesul în piaţă a fost posibil prin trecerea printr-o poartă de detectare a metalelor, asemeni celor instalate în aeroporturi.Agerpres