„În contextul situaţiei actuale din ţară şi ţinând cont de restricţiile impuse pentru siguranţa tuturor, echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediţia cu numărul 19”, se scrie într-un comunicat al Festivalului.

Și cultura se adaptează

”Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai şi 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie uşoară, dar suntem optimişti şi lucrăm deja la posibilele date alternative. Dacă #StămAcasă acum, le dăm şanse evenimentelor pe care le iubim să se întâmple anul acesta, în formule probabil adaptate timpurilor pe care le trăim. Le suntem recunoscători tuturor sponsorilor şi partenerilor că sunt în continuare alături de noi. Împreună, vom găsi cele mai bune soluţii”, se mai arată în comunicat.

Biletele cumpărate nu se pierd

„Spectatorii care şi-au cumpărat deja bilete şi abonamente au două opţiuni: le pot păstra sau îşi pot recupera banii. Echipa le mulţumeşte celor care aleg să susţină festivalul în aceste momente complicate, păstrându-le pentru ediţia 2020, cu toate modificările pe care le vor impune vremurile incerte prin care trecem cu toţii. Între timp, cât #StămAcasă, platforma de streaming TIFF Unlimited a devenit locul de întâlnire al fanilor TIFF: în fiecare weekend, unlimited.tiff.ro găzduieşte premiere gratuite de #CaranTIFF. Urmează spectacole de teatru, experienţe cinematic-culinare, filme cult şi multe alte surprize. Catalogul TIFF Unlimited conţine peste 100 de titluri: Best of TIFF, Best of Cannes, grupaje de comedii sau documentare. O selecţie de filme româneşti poate fi văzută de oriunde din lume, fără abonament”, se mai precizează în comunicat.