Panasonic  anunţă astăzi lansarea în Romania a primei game de frigidere şi maşini de spălat destinată acestei pieţe. Noile produse încorporează funcţii inovative pentru reducerea consumului de energie, dezvoltate în laboratoarele Panasonic pe baza unor tehnologii proprii de ultimă oră.

Combinele frigorifice şi maşinile de spălat Panasonic nu sunt o noutate pentru corporaţia japoneză. Produsele Panasonic au o îndelungată tradiţie pe piaţa niponă unde şi-au câştigat, de-a lungul anilor, o imensă popularitate, mai ales datorită designului şi uşurinţei în utilizare. Noile modele au fost adaptate pentru a răspunde nevoilor consumatorilor europeni şi vin cu un plus de funcţii pentru reducerea consumului de energie.

Primele produse din cele două game au apărut pe piaţa europeană în martie 2009. În prima etapă acestea au fost disponibile în numai şapte ţări (Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Spania şi Marea Britanie), urmând ca din luna mai sa fi lansate şi pe celalalte pieţe ale bătrânului continent inclusiv România.

Promisiunea Panasonic de a proteja mediul înconjurător

Din dorinţa de a contribui la protejarea mediului şi la conservarea energiei, Panasonic a încorporat în noile sale produse electrocasnice tehnologiile cele mai inovatoare pentru reducerea consumului de energie, tehnologii care au fost extrem de bine primite în Japonia.

“Utilizatorii europeni sunt printre cei mai preocupaţi de protejarea mediului. Suntem convinşi că produsele noastre vor satisface cererea pentru soluţii economice,  compatibile cu mediul înconjurător, dar în acelaşi timp şi foarte performate, care beneficiază de o înaltă calitate, un design deosebit şi care sunt totodată uşor de utilizat”, spune Yorihisa Shiokawa, Managing Director la Panasonic Marketing Europe.

Lider în tehnologii pentru segmentul combinelor frigorifice şi maşinilor de spălat

Produsele premium pe care Panasonic le va lansa pe piaţa europeană  sunt echipate cu cele mai inovatoare tehnologii proprietare. Cu NR-B30FX1, modelul vârf de gamă, Panasonic oferă consumatorilor prima combină frigorifică No-Frost din clasa energetică A++.

Excepţionala sa eficienţă energetică se datorează unui cumul de inovaţii precum tehnologia Inverter şi panourile izolatoare U-Vacua. Ca rezultat, noile combine frigorifice de la Panasonic sunt mult mai silenţioase decât modele comparabile de pe piaţă, în timp ce pereţii izolatori, mult mai subţiri, oferă o capacitate mai mare de stocare.

Compartimentul Vitamin-Safe şi funcţia Hygiene Active îmbunătăţesc şi ele condiţiile de stocare a alimentelor şi în special a fructelor şi legumelor care îşi păstrează calităţile, rămânând proaspete şi apetisante chiar şi după câteva zile.

Modelul premium din gama maşinilor de spălat, NA-16VX1, este cotat la clasa energetică A-20% (conform standardelor europene), echipamentul consumând cu 20% mai puţină energie electrică decât tradiţionalele modele din clasa A. Datorită tehnologiilor inovatoare cu care sunt echipate, noile maşini de spălat Panasonic consumă, de asemenea, o cantitate mai mică de apă decât modele care există pe piaţă şi funcţionează la o viteză mai mare. Prin înclinarea cuvei cu 10 grade, nivelul de apă necesar pentru spălare este redus iar prin utilizarea tehnologiei Inverter şi a senzorilor de spălare 3D, mişcarea cuvei este controlată în aşa mod încât se asigure spălarea optimă a hainelor. Mai mult, noile maşinile de spălat sunt mai uşor de încărcat şi descărcat, iar programarea lor din panoul de control este deosebit de intuitivă.