Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, transmite un mesaj tranșant pentru Clotilde Armand, candidatul USR la primăria Sector 1, care a declarat recent că Partidul Național Liberal ar trebui să ”facă un pas înapoi” și să susțină candidatul și programul USR.

”Din păcate, ați ales sa interpretați aceasta zi într-un registru al dezbinării și atacurilor agresive. Mai trist este ca ați greșit cu totul ținta. Astăzi ați cerut Partidului Național Liberal sa facă un pas în spate în sectorul 1. PNL nu a făcut și nu va face niciun pas înapoi în fața hoției, imposturii și incompetenței — cele trei elemente care definesc administrația PSD de la Sectorul 1 și din întreg Bucureștiul. Singurul inamic al PNL este PSD. De aceea anul trecut, de pildă, PNL a votat împotriva rectificărilor bugetare ale primarului PSD, chiar dacă doi colegi de-ai Dvs. i-au trecut bugetul. Nu am văzut sa va fi scandalizat atunci, nici sa ii sancționați în vreun fel”.

Este vorba de proiectul de rectificare bugetară propus de administrația PSD în octombrie 2019, în care PSD tăia bani PSD taie bani de la ajutoare sociale pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (800.000 de lei), de la proiecte sociale de reabilitare sau construire, de la locuri de joacă, străzi, reabilitare termică, modernizare ascensoare și spitale. În schimb, aloca sume colosale de bani pentru stadioane, biserici, creștea bugetul ADP cu 36,5 milioane de lei pentru toaletarea arborilor și rambursează anticipat credite.

Sebastian Burduja este de părere că așteptările bucureștenilor de la clasa politică sunt diferite și propune colegilor de opoziție să se așeze la aceeași masă, pentru a identifica soluții pentru oameni, nu replici răsunătoare pentru politicieni.

”Va așteptăm cu drag să urmați exemplul PNL de la Primăria Generala și să faceți pașii necesari de care bucureștenii au nevoie pentru a alege o singură alternativă la PSD în Sectorul 1, o alternativa dreapta, puternică și unită. Doar astfel putem evita cu certitudine catastrofa unui nou ciclu de patru ani sub PSD la sectorul 1. Dacă aveți bune intenții pentru oamenii acestui oraș, veți admite că ei nu au nevoie nici de orgolii, nici de atacuri între forțe politice care ar trebui sa lucreze impreuna împotriva unui adversar comun: PSD, cu modul său de a face politica intereselor de clan. E timpul echipelor serioase de profesioniști capabili să pună o cauză comună – binele bucureștenilor – deasupra ambițiilor lor personale”, a mai spus Burduja.

Acesta încheie un un gând care ar trebui să ghideze orice om implicat în politică sau administrație locală: diferența dintre un politician și un lider este simplă – politicianul se gândește la următoarele alegeri, liderul se gândește la următoarele generații.