Arena City Center, proprietarul mall-ului Arena Mall din Bacău, a încheiat un contract cu compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL) ce prevede îmbunătăţirea mixului de chiriaş din cadrul centrului comercial ocupat în proporţie de 95%.

Chiar dacă mall-ul din Bacău, controlat de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu, se poate lăuda cu un grad de ocupare superior faţă de alte centre comerciale din provincie, schimbarea unor retaileri slabi cu noi brand-uri pare o necesitate în noile condiţii de piaţă.

Pe lângă brand-urile retailerului spaniol Inditex, în mall mai sunt prezenţi şi Teranova, Reserved, Humanic, Fox, Kenvelo, Deichmann, New Yorker, Takko, Intersport  adidas, Orsay, Sephora şi KFC.

„Rolul consultantului va fi acela de a atrage noi brand-uri naţionale şi internaţionale şi de a facilita extinderea acestora într-un centru comercial care, la 3 ani de la inaugurare,  funcţionează ca un centru comercial regional“, se arată într-un comunicat al JLL.

Arena Mall Bacău a fost inaugurat în decembrie 2007 şi are o suprafaţă închiriabilă de 26.000 mp. Centrul comercial a înregistrat constant în ultimii ani un număr de peste 3 milioane vizitatori pe an.

Sierra Management România a transferat, în iunie anul trecut, administrarea Arena Mall Bacău proprietarului acestuia, după ce companiile au convenit să înceteze contractul de management al proprietăţii, semnat la 5 septembrie 2007.