Orange Romania, operator de telefonie mobila, pentru ca a depasit pragul de sase milioane de clienti. In luna ianuarie a.c, ajunsese la nivelul de cinci milioane de abonati. Prin aceasta performanta, Orange isi consolideaza pozitia de lider al pietei de telecomunicatii din Romania. Orange si-a inceput activitatea in Romania in anul 1996, sub numele de MobilRom, firma fiind rebrandata in Orange in aprilie 2002. Compania are un capital social de 935,97 miliarde lei. Actionarii principali ai operatorului sunt Orange Franta – 51% si Wirefree Services Belgia – 22,26%. In anul 2004, Orange Romania a obtinut o cifra de afaceri de 774 milioane dolari.

Cramele Cricova, producator de vinuri din Republica Moldova, pentru ca a lansat in premiera pe piata romaneasca marca “sprit de vara”, primul sprit imbuteliat. Este un amestec de Feteasca Regala, Muscat Otonel, cidru si sifon. Combinatul de Vinuri “Cricova” SA a fost infiintat in anul 1952. In anul 1985, productia combinatului scade la 45% din capacitatea sa, din cauza politicii sovietice de “lupta impotriva betiei si alcoolismului”. In anul 2002, combinatul de vinuri Cricova primeste Ordinul Republicii si, ulterior, prin decret prezidential, combinatul este declarat obiectiv al patrimoniului national si cultural din Republica Moldova.

NH Hoteles, grup hotelier spaniol, pentru ca a intrat pe piata romaneasca, inaugurand la Bucuresti primul sau hotel. Un al doilea hotel urmeaza sa fie inaugurat la Timisoara, in cursul lunii viitoare. Hotelul din Bucuresti este situat in centrul Capitalei, in apropierea Palatului Parlamentului. Hotelul are 78 de camere, doua sali de conferinte cu o capacitate de 40 de persoane si un centru de fitness. Hotelul din Timisoara va fi amplasat in apropiere de centrul universitar, va avea 83 de camere, sali de conferinte cu o capacitate de 120 de persoane si o sala de gimnastica.

Rodica Culcer, jurnalist, pentru ca a fost validata in functia de director al stirilor TVR, dupa ce a castigat, in urma cu doua saptamani, concursul pentru ocuparea acestui post. Rodica Culcer a fost director general la Radio Total, director al Departamentului de stiri la Europa FM si a lucrat aproape noua ani la postul BBC. Intre anii 2002 si 2003, a realizat la TVR emisiunea saptamanala “Ultima editie”. Culcer a obtinut nota 9 la acest concurs. Directia de stiri TVR cuprinde 260 de angajati. Intentia noului director este sa transforme stirile TVR “intr-un serviciu relevant pentru cat mai multa lume”.

Dorinel Munteanu, fotbalist, pentru ca a egalat recordul de selectii in echipa nationala detinut de Gheorghe Hagi. In recentul meci cu Andorra desfasurat pe stadionul “Gheorghe Hagi” din Constanta, ce ironie!, Dorinel Munteanu a atins 125 de selectii. Munteanu ocupa in prezent si pozitia de antrenor al echipei CFR Cluj. Este foarte posibil ca dupa meciul cu Cehia, din septembrie, Munteanu sa-l depaseasca pe Hagi. In acest meci, incheiat cu victoria chinuita a elevilor lui Piturca, a fost inscris golul cu numarul 1.000 din istoria echipei Romaniei. Autorul reusitei a fost Adrian Mutu, component al echipei Juventus Torino.