223-55282-oskar3.jpgEthan Hawke, pentru iniţiativa de a contribui la sprijinirea copiilor români să meargă la grădiniţă. Actorul american a venit cu ideea unui concurs, lansat de Asociaţia Ovidiu Rom şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, adresat primăriilor localităţilor din ţara noastră, în urma căruia cinci comunităţi vor primi fiecare aproximativ 20.000 de dolari pentru a fi folosiţi la înscrierea şi menţinerea în grădiniţă a copiilor în anul şcolar 2010-2011. Pentru această cauză, The Alex Fund, un ONG american înfiinţat de mama actorului, Leslie Hawke, a donat 100.000 de dolari. Fiecare comunitate selecţionată primeşte până la 150 de euro pentru fiecare copil de grădiniţă a cărui familie trăieşte sub limita sărăciei.

223-55283-oskar2.jpgBCR, pentru că a redus cu 50% numărul comisioanelor pentru persoane juridice faţă de structura anterioară. Clienţii băncii beneficiază, astfel, de o simplificare a structurii de comisioane, care a devenit mai transparentă şi mai uşor de urmărit pentru controlul costurilor. În plus, ajustarea nivelului comisioanelor din noul tarif asigură în continuare clienţilor BCR cea mai competitivă ofertă de comisioane de pe piaţa bancară. Membră a grupului Erste, BCR este cea mai importantă in­stituţie bancară din România, gestionând active de peste 16,4 milioane euro.

223-55284-oskar1.jpgEoliana, pentru că va investi circa 85 de milioane de euro în construirea unui parc eolian. Subsidiara românească a producătorului italian de energie regenerabilă Alerion Clean Power a obţinut deja autorizaţia finală pentru a construi un parc eolian în localităţile Auşeu şi Borod din judeţul Bihor. Proiectul va avea o capacitate instalată pentru producţia a 64,8 MW de energie electrică, iar producţia anuală va ajunge la 155 de GWh. Investiţia va fi acoperită din resursele financiare proprii ale Alerion. Compania Eoliana a fost înfiinţată în 2007 şi vizează dezvoltarea şi managementul proiectelor de construcţie de parcuri eoliene pe teritoriul României.