119-17286-oskar5.jpgBancpost, pentru că a fost selectată pentru depozitarea fondurilor UE destinate agriculturii, dezvoltării rurale şi pescuitului, în urma celei de-a treia proceduri de acest fel organizate de Ministerul Agriculturii. Primele două au fost anulate în urma contestaţiilor. Sumele provin din trei fonduri – Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA), care finanţează subvenţiile la hectar, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), şi Fondul European pentru Pescuit (FEP).

119-17287-oskar4.jpgVictoria Popescu, ambasadorul Romåniei la Stockholm, pentru că a fost aleasă, la sfårşitul lunii iulie, membru în Comitetul privind eliminarea discriminării faţă de femei – CEDAW, urmånd să ocupe unul dintre cele 11 locuri devenite vacante pentru mandatul 2009-2012. CEDAW este format din 22 de experţi şi monitorizează punerea în aplicare de către state a Convenţiei privind Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare faţă de Femei.

119-17288-oskar3.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, pentru aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea „Şcolii Centrale de Agricultură şi Silvicultură de la Herăstrău“. Piatra de temelie a clădirii ce urma să adăpostească instituţia a fost pusă de Regele Carol I (pe atunci „Domnitor al Romåniei“).

119-17289-oskar2.jpgBanca Transilvania, pentru că proiectul său social, Fundaţia „Clujul Are Suflet“, implementat de Fundaţia Romånă pentru Copii, Comunitate şi Familie, a sprijinit în primele şase luni de activitate 145 de adolescenţi cu probleme de integrare socială din zona Cluj. Tinerii provin din familii cu venituri foarte mici şi din sistemul social de protecţie. 90% din adolescenţii care, la începutul anului, riscau să abandoneze studiile din cauza situaţiei şcolare au promovat cu bine anul şcolar.

119-17290-oskar1.jpgMax Aicher, grup german, pentru că va investi 150 de milioane de dolari într-o nouă topitorie la fabrica de oţel beton deţinută în Turnu Severin. Aceasta va furniza materia primă necesară producătorului romån Lamdro, preluat de Max Aicher în 2000. Producţia la noua unitate va începe în anul 2010. Fabrica de oţel beton produce 450.000 de tone pe an. Grupul german Max Aicher mai are investiţii în Germania, Cehia, Croaţia şi Ungaria.