Ionuț Stroe a subliniat că Sebastian Burduja are toate calitățile necesare pentru a conduce cu succes această candidatură la Primăria Capitalei și că obiectivul este să obțină o „majoritate confortabilă” de peste 50% în Consiliul General.

Întrebat ce șanse are Sebastian Burduja la Primăria Capitalei, purtătorul de cuvânt al PNL a spus:

 „Nu va fi complicat în a prezenta publicului oferta noastră politică, până la urmă lucrăm la acest proiect politic comun de luni de zile”.

În Parlament, Ionuț Stroe a afirmat:

„Nu vedem niciun fel de dificultate în a prezenta candidaţi separaţi, atât din partea PNL, cât şi din partea PSD pentru primăria generală, pentru fotoliul de primar. Până la urmă aceste candidaturi separate nu fac nimic altceva decât să mobilizeze la maxim electoratul şi activele de partid şi ne pot oferi nouă un suport politic suficient i-aş putea spune, mă refer la voturi pentru a produce o schimbare reală în cadrul consiliului general, o majoritate confortabilă de peste 50 de procente”.

Ionuț Stroe, despre Sebastian Burduja

Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că Sebastian Burduja are avantajul tinereții, precum și o pregătire profesională și politică fără cusur.

„Sebastian Burduja a fost propunerea noastră acum câteva luni de zile. Aş putea spune că rămânem consecvenţi soluţiei pe care am avansat-o atunci. La vremea respectivă s-a socotit că este mult mai bine în a îmbrăţişa un candidat comun şi anume candidatura domnului Cătălin Cîrstoiu, candidat independent neînregimentat politic.

Sebastian Burduja, din punctul nostru de vedere, are şanse foarte mari, are avantajul tinereţii, a unei pregătiri profesionale şi politice fără cusur. Este un tip cu o viziune nouă, un tip foarte bine pregătit şi oricând gata să înţeleagă problemele reale Bucureştiului şi să îi ofere soluţiile”, a spus el.

Cât despre faptul că Burduja ar avea probleme de vizibilitate, Ionuț Stroe a spus că este „un politician tânăr, care a confirmat peste tot, în funcţii de maximă responsabilitate administrativă la ministerele pe care le-a condus până acum”.

„Există într-adevăr o perioadă de timp scurtă pentru promovarea lui, dar, din punctul nostru de vedere, în acest moment are toate atuurile pentru a aduce la bun sfârşit această candidatură”, a recunoscut acesta.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, Primaria Bucuresti
Sebastian Burduja; SURSA FOTO: Facebook

Întrebat despre observația lui Rareș Bogdan privind necesitatea unui candidat comun pentru a menține coaliția unită, liberalul a declarat:

 „Este insuficient să te raportezi la primăria generală doar privind candidatura pentru fotoliul de primar, e absolut necesar, din punctul nostru de vedere, să-ţi asiguri şi majoritatea necesară în consiliul local pentru a promova toate ideile cu care un primar vine”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat:

„Un candidat comun într-adevăr ar fi avut şanse mult mai mari, pentru că există suportul politic a două formaţiuni care depăşesc în acest moment 50 de procente şi, cu siguranţă, am încercat să transferăm aceste procente şi candidatului nostru comun. Nu s-a putut.

Analiza dinamicii campaniei electorale ne-a adus în momentul în care am fost nevoiţi şi s-a impus o schimbare de strategie. Noi considerăm că aceste candidaturi separate nu fac altceva decât să maximizeze scorurile politice ale celor două partide şi, bineînţeles, să avem o majoritate confortabilă, peste 50% şi de ce nu, viitorul primar de la PNL sau PSD”.

Nicolae Ciucă a anunțat candidatura lui Sebastian Burduja la Primăria Capitalei

Tot marți, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat faptul că Sebastian Burduja este candidatul desemnat de partid pentru funcția de primar al Capitalei.

Potrivit liderului PNL, Sebastian Burduja „va fi cea mai bună alternativă la actualul primar”.

„De astăzi, ne concentrăm pe Planul pentru București și pe modul în care putem îmbunătăți viața în Capitală.

Candidatul nostru este Sebastian Burduja, președintele organizației PNL București, un om politic al noii generații, capabil, care cunoaște foarte bine Bucureștiul și problemele sale, are experiență în funcții executive înalte și va fi cea mai bună alternativă la actualul primar”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

PSD și PNL vor să își maximizeze șansele la alegeri

Prin urmare, PNL și PSD au luat în considerare dorințele alegătorilor și au decis să meargă pe cont propriu în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei.

Candidații Sebastian Burduja și Gabriela Firea își recâștigă susținerea din partea electoratului și intră în bătălia pentru București.

Revenirea în scenă a celor doi lideri de filiale din București plasează electoratul în centrul atenției: partidele au răspuns dorințelor exprimate de alegători.

Coaliția a adoptat această strategie pentru a maximiza voturile politice: oferirea celor mai bune soluții pentru bucureșteni rămâne obiectivul principal. Mai multe puteți citi aici.