Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare i Domeniul Gazelor Naturale si presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale,
i temeiul prevederilor art. 53 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 60/2000 privind reglementarea activitatilor din sectorul gazelor naturale, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 8 alin. 3 din Legea petrolului nr. 134/1995, cu modificarile ulterioare,
avind i vedere prevederile art. 8 alin. (5) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind ifiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare i Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), cu modificarile ulterioare, precum si ale art. 4 alin. (3) din Hotarirea Guvernului nr. 368/1999 privind reorganizarea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, emit prezentul ordin.

Art. 1. – (1) Se stabilesc tarifele reglementate unice pentru consumatorii captivi din sectorul gazelor naturale, dupa cum urmeaza:
a) tariful pentru serviciul de transport, aferent exploatarii sistemului national de transport al gazelor naturale 175.500 lei/1.000 m3 transportati;
b) tariful pentru imagazinarea gazelor naturale i depozite subterane – 56.700 lei/1.000 m3 furnizati;
c) tariful pentru prestarea serviciului de distributie a gazelor naturale – 370.980 lei/1.000 m3 distribuiti.
(2) Tarifele prevazute la alin. (1) sunt stabilite la o rata de schimb de 27.000 lei/USD si nu cuprind T.V.A.
Art. 2. – Revizuirea tarifelor prevazute la art. 1 se face de Autoritatea Nationala de Reglementare i Domeniul Gazelor Naturale i conformitate cu prevederile art. 56 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 60/2000 privind reglementarea activitatilor din sectorul gazelor naturale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 3. – Autoritatea Nationala de Reglementare i Domeniul Gazelor Naturale, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, precum si unitatile de transport, de imagazinare/depozitare si de distributie din sectorul gazelor naturale vor aduce la ideplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 4. – Prezentul ordin va fi publicat i Monitorul Oficial al Rominiei, Partea I.
Art. 5. – Prezentul ordin intra i vigoare la data de 1 aprilie 2001 si se aplica pina la data stabilirii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare i Domeniul Gazelor Naturale a preturilor si a tarifelor reglementate i sectorul gazelor naturale, fundamentate de unitatile de transport, de imagazinare/depozitare si de distributie, pe baza Criteriilor si metodelor privind stabilirea preturilor si a tarifelor reglementate i sectorul gazelor naturale, elaborate si aprobate de aceasta.