Probleme mari pentru premirul Ludovic Orban, în plină pandemie de coronvirus. Șeful Guvernului este foarte aproape de a fi îndepărtat de la Palatul Victoria.

Orban, out?!

Ludovic Orban este amenințat chiar de către un fost coleg de partid. Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este convins că moțiunea de cenzură promisă de PSD în această lună are mari șanse de a trece. Mai mult, Tăriceanu susține că și președintele Klaus Iohannis vrea ca Guvernul liberal să pice.

„La început aveam îndoieli în ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură, dar după declarațiile total ieșite din orice logică constituțională, nu o logică politică, pentru că președintele nu este liderul unui partid politic care se rățoiește cu ceilalți adversari.

Atitudinea pe care a arătat-o, provocatoare, la adresa PSD și a altora mă face să cred că o caută cu lumânarea. Și lumea o să se întrebe ce interes are președintele să trântească Guvernul? Interesul poate fi legat de încercarea de a evita responsabilizarea Guvernului în preajma alegerilor. Adică vrea să extragă de la guvernare, asta este teoria pe care eu o am…se pare că vrea să provoace puternic PSD-ul și pe ceilalți. El nu poate să-l forțeze pe Orban să demisioneze”, a spus Tăriceanu, conform Antena 3.