Premierul Ludovic Orban a venit cu cea mai bună veste pentru credincioși înaintea Crăciunului. Șeful de la Palatul Victoria a venit cu precizări clare.

Se închid bisericile de Crăciun?!

Premierul Ludovic Orban susține că participarea credincioșilor la slujbele religioase de Crăciun nu reprezintă un risc foarte mare pentru infectarea cu Covid-19. Șeful Guvernului a susținut că biserica este ”foarte rar” ”sursă de infectare”.

Orban spune că există și o explicație pentru asta: faptul că mulți preoți s-au îmbolnăvit, astfel că au devenit mult mai atenți în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare. ”Dar să știți, ca sursă de infectare, foarte rar îți apare ca posibilă sursă de infectare biserica sau ..

Pentru că eu zic că un procent foarte mare dintre preoți, pastori asigură respectarea regulilor, mai ales că mulți au trecut prin experiența îmbolnăvirii cu virusul, cu Covid Sars Cov sau cum se numește, coronavirus, și au devenit mult mai atenți și și-au dat seama ce pericol există pentru sănătatea oamenilor.” – a spus prim-ministrul, conform stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană a recomandat ca slujbele religioase să fie ținute fără public, respectiv online, sau la televizor. Cu toate acestea, România consideră că pot fi ținute și fizic, cu respectarea unor reguli.

”Bun, asta e o recomandare de care poți să ții cont sau de care nu poțim să ții cont. În ceea ce ne privește pe noi, noi am permis desfășurarea slujbelor în toate bisericile, ortodoxă, catolică, baptistă, penticostală, noi am permis desfășurarea slujbelor, sigur, cu respectarea normelor de protecție sanitară”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Guvernului se arată optimist în privința sărbătorilor de Crăciun. El spune că acestea ar putea arăta ”mai aproape de normal” dacă se menține trendul actual. ”Dacă se menține trendul actual și scade numărul de infectări, cu cât numărul de infectări va fi mai mic, cu atâta posibilitatea de a petrecere Crăciunul va fi mai aproape de normal”, a mai spus Orban.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea