Colosul francez de telecomunicații Orange este gata să înghită o altă mare firmă la nivel mondial. Tranzacția este ca și făcută, anunță presa din Hexagon. Orange negociază preluarea Alcatel Submarine Networks (ASN), fosta divizie de cabluri submarine a Alcatel care în prezent aparţine grupului finlandez Nokia. Totul a fost făcut public de către directorul general de la Orange, Stéphane Richard într-un interviu publicat joi în cotidianul Le Figaro.

ASN a trecut sub controlul Nokia în anul 2016, atunci finlandezii au cumpărat grupul francez Alcatel.

„Suntem gata să discutăm un parteneriat între Nokia, Orange şi banca publică Bpifrance. Vrem să conferim un caracter permanent acestei activităţi şi să optimizăm condiţiile de utilizare a navelor care amplasează cabluri” a explicat Stéphane Richard pentru Le Figaro. „Cablurile submarine sunt un element de suveranitate pentru Franţa deoarece asigură alimentarea cu Internet a teritoriului. Guvernul francez a solicitat Orange să participe la preluarea acestei activităţi care a aparţinut Alcatel”, a adăugat Richard, citat de Agerpres.

Compania se bucură de o atenţie deosebită din partea autorităţilor franceze, ASN a jucat un rol cheie în dispozitivul serviciilor de informaţii franceze. În luna aprilie a anului trecut a eşuat un alt proiect de preluare a Alcatel Submarine Networks de către grupul francez Ekinops.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, inclusiv în România, şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, din care 185 de milioane sunt abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. La 31 martie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.693.300 de clienţi, în creştere cu 2,3% comparativ cu finalul primului trimestru al anului trecut.