"Ne gândim la Wi-Fi ca la un complement al reţelei mobile şi vom extinde în 2012 punctele de acces la internet prin tehnologia Wi-Fi. Am testat tehnologia Wi-Fi în mai multe zone, inclusiv în acoperirea parţială a stadionului Lia Manoliu. Vom extinde punctele de acces Wi-Fi în 2012. În câteva zile, reţeaua 3G a Orange care oferă acces la internet la viteze de 14,4 Mbps va oferi acoperire pentru 80% din populaţie", a afirmat Odiaţiu.

Oficialul Orange România a precizat, totodată, că cinci oraşe din ţară vor beneficia, până la finele acestui an, de viteze de transfer a datelor de până la 43,2 Mbps, scrie Agerpres.

Liderul pieţei de telefonie mobilă, Orange România, oferă, începând din data de 6 octombrie a.c., Internet mobil la viteze de până la 43,2 Mbps în Bucureşti şi are în vedere extinderea conexiunii în mai multe oraşe până la finele acestui an şi la nivelul întregii ţări în 2012.

Directorul executiv al companiei anunţa, la acea dată, că, în 2011, Orange România va investi pentru dezvoltarea reţelei pe piaţa locală circa 110 milioane de euro, parte dintr-un program de investiţii de aproximativ 500 de milioane de euro până în 2015.