Corporaţia americană Oracle, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de software, a devenit cel mai mare chiriaş al clădirii de birouri dezvoltate de grupul italian Nusco în zona Floreasca-Barbu Văcărescu şi a prelungit contractul de închiriere din Oracle Tower, imobil localizat în aceeaşi zonă, potrivit companiei de consultanţă imobiliară The Advisers/ Knight Frank, intermediarul tranzacţiei.

În total, Oracle a închiriat circa 14.000 mp în contracte cu scadenţă peste cinci ani. În acest moment, compania are trei sedii în Bucureşti, în imobilul de pe Calea Floreasca nr. 169 A, unde are închiriaţi 7.314 mp, în Oracle Tower cu 7.173 mp şi în Nusco Tower cu aproape 7.000 mp. În toate cele trei imobilele, Oracle este principalul chiriaş.

Compania americană îşi va deschide noul sediu din Nusco Tower în toamna acestui an. Tranzacţia, cea mai mare din acest an cu suportul unei companii de consultanţă imobiliară, a început în prima parte a anului şi s-a încheiat în luna iulie.

Nusco Tower are 18 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 17.000 mp. Dezvoltarea a necesitat o investiţie de 50 mil. euro.