Olympus E-P5 este prima cameră mirrorless cu obturator mecanic capabil să declanşeze la 1/8000 dintr-o secundă. Olympus a dotat E-P5 cu acelaşi senzor de imagine Live MOS TruePic VI de 16-megapixeli, integrat şi camerei OM-D. La testări, acest senzor a depăşit performanţa sistemului APS-C regăsit la unele camere DSLR, iar Olympus a ales tot ce-i mai bun din tehnologia sa optică de top pentru a obţine cele mai bune rezultate. Pot fi captaţi subiecţi cu mişcare rapidă, precum insecte în zbor sau, cu o diafragmă de 1:1.8, se pot crea imagini artistice cu fundal estompat, chiar şi în condiţii de iluminare puternică.

Control prin smartphone

Noua cameră E-P5 are WiFi integrat. Facilitează încărcarea imaginilor pe internet prin intermediul unui smartphone. Însă, la E-P5, WiFi integrat înseamnă mai mult decât atât. Se poate folosi telefonul smart Apple sau Android pentru a controla camera de la distanţă, inclusiv funcţiie de autofocalizare şi declanşare. Se pot sincroniza ecranele telefonului smart şi cel al camerei pentru a vizualiza efectiv ecranul LCD al camerei pe telefon şi pentru a controla camera PEN prin atingerea ecranului telefonului, ca şi cum ar fi al camerei. Această funcţie este extrem de utilă la alegerea punctului de focalizare cu FAST AF, pentru auto-portrete şi fotografierea subiecţilor dificili, precum animale sălbatice care se pot speria dacă vă apropiaţi prea mult. Se poate controla temporizarea chiar de pe telefon, se poate permite accesul prietenilor la imaginile selectate şi, cu ajutorul noului soft Olympus Image Share 2.0, se poate folosi smartphone-ul pentru a include informaţii GPS.

Noua cameră PEN surprinde cu multe alte caracteristici de top precum: stabilizatorul de imagine pe 5-axe, fotografiere secvenţială cu 9cps şi un vizor electronic înclinabil VF-4. Având un ecran cu 2.360.000 pixeli, vizorul VF-4 permite o încadrare mai simplă şi mai precisă. Acesta comută automat la detectarea ochiului.

Desigur, E-P5 este compatibilă cu toată gama Micro Four Thirds, care se măreşte acum cu versiunile de culoare neagră ale obiectivelor M.ZUIKO DIGITAL de 17mm 1:1.8, 45mm 1:1.8 şi 75mm 1:1.8.

Corpul camerei va fi disponibil la preţul recomandat de vânzare de 4.499 lei (TVA inclus), începând cu sfârşitul lunii iunie. Este disponibilă şi o varietate de kit-uri, obiective interschimbabile, cât şi diverse accesorii (printre care şi vizorul electronic). Kit-ul standard cu obiectiv M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 este disponibil la preţul de 4.999 lei (TVA inclus).