Război de la distanță între fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și actualul șef de la Muncă, Violeta Alexandru.

Olguța Vasilescu, adevărul despre pensii

Violeta Alexandru a cerut schimbarea legii pensiilor, ca urmare a unei greşeli de la Casa de Pensii Alba, în urma căreia o bătrână a primit o pensie mai mică decât i se cuvenea timp de 16 ani.

Olguța Vasilescu a intervenit imediat și spune că acolo este greșeala unui liberal care ar trebui dat afară imediat. Mai mult, Vasilescu susține că liberalii trebuie să aplice legea și că recalculările ar fi trebuit să înceacpă încă din prima lună a lui 2020. „La Casa de Pensii Alba au fost totdeauna probleme. Dosare calculate greșit, calculări sau recalculări întârziate, scandaluri. Șeful Casei Județene?

Un liberal. Acum se cere modificarea legii, în condițiile în care managementul e problema acolo. Doamna care s-a trezit că de 16 ani primește o pensie mai mică decât i se cuvenea își poate recupera banii fără să fie nevoie de vreo modificare a legii. Doar că statul trebuie să recunoască greșeala și managerul Casei Județene de Pensii să vrea să o îndrepte.

Oricum, sunt mii de astfel de cazuri, despre care nici măcar nu se știe, fiindcă nu toți pensionarii știu să își calculeze pensia, iar pensiile cuvenite pot fi primite doar dacă se face recalcularea TUTUROR pensiilor din România, adică a celor 5 milioane de dosare, conform noii legi.

Care recalculare trebuia începută de la 1 ianuarie anul acesta. Întrebarea este de ce nu o fac? De ce nu aplică legea care e deja în vigoare?Și nu credeți că a venit momentul să îl zburați pe liberalul habarnist din funcție?”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe o rețea de socializare.