Oferta momentului! PayPal vrea să plătească aproape 40 de miliarde de dolari pentru Pinterest

Companiile respective au discutat un potenţial preţ de 70 dolari pe acţiune, care ar evalua Pinterest la aproximativ 39 miliarde de dolari, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Preţul reprezintă o primă de 26% faţă de preţul acţiunilor Pinterest, de 55,58 dolari, de la închiderea şedinţei bursiere de marţi.

Titlurile Pinterest au urcat cu peste 10%

Miercuri, acţiunile PayPal au scăzut cu 3,5%, în timp ce titlurile Pinterest au urcat cu peste 10%, la 61,55 dolari. De asemenea, reprezentanţii PayPal şi Pinterest nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia, conform sursei menționate.

Amintim că PayPal a avut mult de câștigat de pe urma creșterii shopping-ului online. De asemenea, în cazul în care ar reuși să cumpere Pinterest ar intra în domeniul „social commerce”.

Pinterest se descrie ca fiind ”un motor de descoperire vizuală care te ajută să găsești idei precum rețete, surse de inspirație pentru casă sau stil și multe altele”. În fluxul principal pot fi găsite Pin-uri, persoane și companii.

În martie 2020 Pinterest era evaluată la 9 miliarde dolari, iar în februarie 2021 a atins maximul de 54 miliarde dolari. Acum este la 39 mld. Pinterest este din aprilie 2019 pe bursă, acțiunile erau atunci 19 dolari, în timp ce în prezent au ajuns să fie cotate la 61 dolari.

Pinterest are 478 milioane de useri care intră cel puțin o dată pe lună, numărul crescând cu 120 de milioane într-un an și jumătate.

Legătura din PayPal și Bitcoin

Amintim că Bitcoin a depășit anterior pragul de 50.000 de dolari, în momentul în care PayPal a anunțat tranzacționarea de criptomonede în Marea Britanie.

PayPal a întârziat de ceva timp lansarea tranzacționării de criptomonede în Marea Britanie, dar și-a anunțat intenția de a permite utilizatorilor din Marea Britanie să cumpere și să vândă token-uri cripto începând cu această săptămână. Utilizatorii vor putea să dețină un coș de patru criptoactive – bitcoin, ethereum, litecoin și bitcoin cash,.