Maria Constantin a răbufnit după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) i-a închis restaurantul din Parcul Herastrău lui Paul Nicolau, cunoscut și ca „Pescobar”.

Decizia a venit după ce Autoritatea a descoperit mai multe nereguli, printre care carne expirată.

Maria Constantin îi ia apărarea lui Pescobar

În mediul online au apărut mai multe poze cu mâncarea și condițiile improprii în care era ținută. Astfel, internauții au avut o serie de reacții negative.

Totuși, Maria Constantin a decis să îi ia apărarea lui Pescobar. Aceasta a spus că merge des la restaurantele lui și nu a avut probleme cu mâncarea.

„Să mai zică cineva că nu este bună mâncarea la Pescobar. Eu sunt mare fan, vin de fiecare dată când am poftă de fructe de mare și, credeți-mă, am fost și în restaurante de super lux și super scumpe, unde am comandat fructe de mare și niciodată nu mi-a venit așa. Iar pentru haterii ăia care judecă că era mizerie în bucătărie, și eu când gătesc acasă indiferent că gătesc doar două ouă în tigaie, tot mai sare pe faianță. Haideți să nu fim răi și cei care au mâncat aici, probabil știu. Succes!”, a spus Maria Constantin pe Instagram.

Pescobar, pe numele său real, Paul Nicolau, este deținătorul cunoscutului restaurant Taverna Racilor

Situat în Herăstrău, restaurantul a fost recent închis de către ANPC, după ce s-au găsit mai multe probleme.

Ideea deschiderii unui restaurant i-a venit în 2013, după ce și-a pierdut locul de muncă. La acel moment el era în căutarea unei idei de afaceri pentru a rezolva problema cu pierderea locului de muncă.

Paul Nicolau și-a inițiat afacerea de vânzare de raci în Piața Obor. Pe măsură ce afacerea sa a luat avânt, s-a extins la vânzarea de raci gătiți, chiar și în zona Poiana Brașov, și a obținut o primire favorabilă din partea oamenilor.

Decizia de a vinde raci i-a venit în urma unei amintiri cu tatăl său. În copilărie, acesta i-a adus un rac.

Ulterior, Pescobar și-a extins operațiunile prin înființarea Tavernei Racilor în Herăstrău, angajând o forță de muncă mai numeroasă pentru a asigura succesul afacerii. Până în 2021, el a gestionat o echipă de 50 de angajați și a realizat o cifră de afaceri anuală medie între 1,5 și 2 milioane de euro.