Programul are patru etape în care tinerii selectați sunt formați pentru meseria de șofer de camion. Pregătirea durează aproximativ un an și începe prin obținerea permisului de conducere categoria B, urmat de categoriile C și CE aferente conducerii unor vehicule de mare tonaj și de dobândirea atestatelor profesionale. Pe întreaga durată a școlarizării și apoi în cele 6 luni de ucenicie, ICT Logistics susține costurile studiilor și costurile de întreținere ale tinerilor, prin asigurarea unui venit lunar.

Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului, fără a fi pregătiți pentru o viață independentă, sau având o pregătire extrem de limitată.

”«Driving My Future» este o inițiativă locală a ICT Logistics și a început printr-un proiect pilot. Cu sprijinul echipei Hope and Homes for Children am selectat doi tineri, unul din Sibiu și unul din Iași, care au început deja școlarizarea. Noi ne pricepem la transporturi și ne dorim ca, prin resursele de care dispunem, să contribuim în felul nostru și să le oferim un viitor mai bun și mai sigur tinerilor care se înscriu în acest program. Meseria de șofer de camion este una complexă, care presupune devotament, dedicare și multă seriozitate. Totodată, este o meserie care asigură un venit stabil și o șansă profesională pentru acești tineri”, declară Mihai Teodorescu, CEO ICT Logistics România.

“Proiectul inițiat de partenerii noștri este o inițiativă care ne-a bucurat și la care am spus «da» imediat. Rolul nostru este acela de a comunica oportunitatea în rândul tinerilor din programul de integrare socio-profesională, de selectare a candidaților și de consiliere pe întreaga perioadă a procesului de școlarizare. Momentan este un proiect pilot, însă ne-am bucurat să avem peste 50 de candidați interesați, din care am selectat doi. Din anul 2002, de când am început programele pentru sprijinire a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, am sprijinit peste 1.000 de tineri pentru integrarea cu succes în societate”, explică Ștefan Dărăbuș, director regional Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Programul ”Driving My Future” va fi evaluat de parteneri la finele anului 2019, iar, dacă obiectivele sunt atinse, acesta va continua la parametri extinși în România și va fi propus pentru implementare și în rețeaua internațională ICT Logistics.

Prin programul de integrare socio-profesională, Hope and Homes for Children sprijină  îmbunătățirea abilităților de trai independent prin consiliere și sprijin material și creează premisele pentru integrare pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări.