Potrivit unei informări de presă transmisă de CNCAV, o nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte, luni, în România. Este vorba despre aproape 700.000 de doze de vaccin, acestea fiind livrate pe cale aeriană în mai multe aeroporturi din țară.

”Mâine, 10 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră”, a transmis, duminică, CNCAV.

Sursa citată mai precizează că transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Câte doze de vaccin Pfizer ajung în București 

În ceea ce privește procesul de vaccinare, acestea continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele de vaccin vor fi distribuite în felul următor:  Centrul Naţional de Stocare Bucureşti va primi 42.120 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 152.100 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 152.100 doze.

Potrivit CNCAV, până în momentul de față România a primit aproape 6 milioane de doze de vaccin produse de Pfizer, dintre care  aproape 5 milioane au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, a mai transmis CNCAV.

De menționat este faptul că, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.