Vladimir Putin vrea să îl aresteze și pe fratele lui Aleksei Navalnîi

Conform informațiilor furnizate de sursele media controlate de statul rus, se pare că fratele lui Aleksei Navalnîi, Oleg Navalnîi, a fost inclus pe lista celor căutate persoane din Rusia, după ce împotriva sa a fost deschis un nou dosar penal.

Oleg Navalnîi a fost înscris din nou pe lista persoanelor căutate de către Ministerul rus de Interne. Totul are legătură cu noile acuzații penale care îl vizează.

„Oleg Anatolevici Navalnîi. Căutat în temeiul unui articol din Codul Penal”, aflăm din baza de date a ministerului rus de Interne.

În această bază de date, nu sunt furnizate detalii cu privire la motivul pentru care fratele lui Aleksei Navalnîi este căutat.

Conform declarațiilor făcute pentru TASS de către agențiile de aplicare a legii, au fost formulate noi acuzații împotriva lui Oleg Navalnîi. Cu toate acestea, detalii suplimentare nu au fost oferite.

În 2021, s-a pronunțat o sentință împotriva lui, fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare din cauza încălcării restricțiilor legate de COVID. Motivul acuzației a fost legat de faptul că a îndemnat cetățenii ruși să se alăture unui miting în sprijinul fratelui său.

În luna februarie a anului 2022, Oleg Anatolevici Navalnîi a primit o condamnare în absență. El a primit un an de închisoare pentru nerespectarea condițiilor eliberării condiționate. În acest moment, locația sa este necunoscută.

Conform unor documente judiciare citate de agențiile ruse de presă, în 2021 s-a menționat că el a călătorit în Cipru. Se pare că de atunci nu s-ar fi întors în Rusia.

Oleg Anatolevici Navalnîi nu are aceeași notorietate publică ca fratele său. Totuși, și el a fost implicat în acțiuni de protest împotriva regimului politic și a corupției din Rusia.

Oleg Navalnîi
Oleg Navalnîi / SURSA FOTO: The Moscow Times

Aleksei Navalnîi a murit pe 16 februarie 2024

Aleksei Navalnîi a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari interni ai președintelui rus Vladimir Putin. El a fost găsit mort, vineri, 16 februarie, după ce a fost luat în custodie în urma unei plimbări în închisoare.

Navalnîi a fost arestat în 2021 și executa o pedeapsă de peste 30 de ani de închisoare. El fusese condamnat pentru diverse infracțiuni pe care le-a contestat vehement, acuzând că acestea au fost fabricate în scopuri politice.

Autoritățile ruse nu au furnizat încă oficial cauza decesului și nu au acordat familiei sale acces la corpul neînsuflețit.

Iulia Navalnaia a anunțat că intenționează să dezvăluie identitatea persoanelor implicate în decesul soțului ei și că va căuta să afle motivele pentru care acesta a fost ucis.

„Vreau să trăiesc într-o Rusie liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă. Voi continua munca lui Alexei Navalnîi”, a declarat ea, potrivit Sky News.