România îşi pierde din competitivitate în faţa altor ţări din Europa de Sud-Est în ceea ce priveşte investitorii străini, consideră managerul pentru România al concernului german Continental, potrivit RRA. În opinia sa creşterile de salarii impuse de autorităţi nu au ţinut pasul cu creşterea productivităţii.

Christian Albrichsfeld a făcut această declaraţie la Sibiu, unde renumita companie germană din domeniul componentelor pentru industria auto a inaugurat cel de-al şaselea modul de producţie şi o nouă clădire pentru centrul de cercetare şi dezvoltare.

“În ceea ce privește investițiile pentru următorii ani trebuie să ne uităm cât de competitivă mai este România în comparație cu țările din jur. Dacă Privim în sud-estul Europei România tocmai a pierdut din competitivitate creșterile salariale impuse de autorități pentru într-o direcție care nu a ținut cont de creșterea productivității din societatea românească, cred că este un mesaj important.

La ora actuală noi încă mai căutăm să angajăm oameni, dar situația se poate schimba dacă lucrurile continuă pe acest drum în România”, a spus reprezentantul concernului Continental.

Investiţia inaugurată pe 6 decembrie este în valoare de 32 de milioane de euro. În România, compania germană Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi în care lucrează peste 20.000 de angajaţi.

În ultimii zece ani compania a investit în România aproximativ 1,6 miliarde de euro. La Sibiu firma este cel mai mare angajator din oraş, având peste 4.000 de salariaţi.