Compania E.ON Software Development (ESD), parte a grupului german E.ON, a anunţat, vineri, că a demarat un plan de dezvoltare a activităţii din România, care va atrage creşterea numărului de angajaţi, de la 100 de persoane în prezent la 400 în următorii doi ani.

„Iaşiul este unul dintre oraşele universitare din România cu cele mai rapide dezvoltări ale segmentului de servicii IT, acesta fiind unul dintre atuurile luate în considerare de către E.ON pentru stabilirea aici a unui Centru de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare pentru toate companiile grupului la nivel global”, arată un comunicat al companiei.

Oportunităţile oferite de piaţa locală a forţei de muncă pentru recrutarea de programatori înalt specializaţi şi experimentaţi au reprezentat un alt argument forte pentru E.ON în luarea deciziei de extindere a activităţilor în cadrul unor planuri pe termen lung.

„Media de vârstă a specialiştilor angajaţi este de 30 de ani, iar compania desfăşoară şi programe de internship prin care doreşte să atragă tinerii talentaţi încă de pe băncile facultăţii”, spun reprezentanţii companiei, potrivit News.ro.