O angajată a Primăriei Sectorului 1, cu un salariu de 6.000 de lei, locuiește într-un apartament pentru nevoiași. Cum s-a ajuns aici

Angajata de la Primăria Sectorului 1 are un salariu de 6.000 de lei și două mașini, arată declarația sa de avere. Cu toate astea, asistenta socială a locuit, timp de 11 ani, ilegal,  într-un apartament pentru nevoiași.

Blocul în care este situat apartamentul se află vis-a-vis de Parcul Cișmigiu, zona în care chiriile sunt mult mai mari față de cea plătită de către asistenta socială.

Femeia a fost contactată de jurnaliștii Digi 24 care au întrebat-o despre această situație. Angajata Primăriei Sectorului 1 a spus că a ajuns să locuiască în acel apartament datorită unei cunoștințe care acum nu mai lucrează la Romvial.

Asistenta socială trebuia să evacueze locuința

În anul 2019, Romvial a fost desființat iar locuințele destinate persoanelor vulnerabile au fost preluate de Administrația Fondului Imobiliar. Atunci, femeia a fost dată în judecată, instanța hotărând că aceasta trebuie să evacueze apartamentul. Potrivit dosarului de evacuare aceasta nu mai plătise chiria și întreținerea de 11 ani.

Întrebată de jurnaliștii Digi 24 de ce nu a mai plătit chiria și întreținerea, aceasta a răspuns că, atâta timp cât a avut o fișă de calcul, a plătit. Când fișa de calcul nu s-a mai reactualizat, aceasta spune că nu a mai avut ce să plătească, până nu i s-a făcut o altă fișă de calcul.

Amintim că femeia trebuia să evacueze apartamentul în luna decembrie 2020, însă încă mai are lucruri acolo, chiar dacă, după spusele femeii, nu mai locuiește acolo din luna ianuarie.

Nicușor Dan este surprins de caz

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a arătat surprins de acest caz, atunci când jurnaliștii i l-au adus la cunoștință. El a mai spus că asistenta socială nu a fost evacuată pentru că iarna nu se evacuează chiriași.

”Este o pasivitate a administrației publice, pe care noi o s-o încetăm. Dacă există persoane care locuiesc nelegal, fără contract pe locuințe sociale, asta e o noutate pentru mine. Vă asigur că o să investighez.

Sunt între 200 și 300 de decizii judecătorești de evacuare. Unele sunt cazuri sociale, acesta e motivul pentru care nu am aplicat în mod unitar deciziile de evacuare.”, spune acesta.

Sursă foto: Dreamstime