„Primăria Municipiului Bucureşti a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineaţă pe Strada Smârdan, pentru a fi cazaţi în locuinţele de necesitate din Bd. Naţiunilor Unite, întrucât locuinţele lor au fost afectate de intervenţiile asupra incendiului. Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, şi care momentan este deconectat de la utilităţi. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfăşoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranţă si consolidare”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Personalul Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia celor 17 persoane ceai şi pături.

Potrivit sursei citate, Poliţia Locală a început duminică o acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale firmelor Apa Nova, Enel și Distrigaz.

„Aceştia vor verifica autorizaţiile de functionare şi de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi. Precizăm că astel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancţionate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanţii Poliţiei Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare sau executarea de lucrări fără autorizaţie in Centrul Istoric”, mai spune municipalitatea.

Pompierii au intervenit, duminică dimineaţă, cu nouă autospeciale pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri din strada Smârdan din Capitală, care s-a extins şi la alt corp al imobilului. Toţi oamenii au fost evacuaţi şi nimeni nu a fost rănit, informează ISU Bucureşti-Ilfov.