Atenție, români! Cu ajutorul unor anunţuri online, escrocii induceau în eroare doritorii de vacanțe prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în diverse zone turistice ale ţării.

Perioada Sărbătorilor de iarnă a fost cea în care au fost raportate cele mai multe înșelăciuni.

Atenție, români! Poliţiştii fac apel la păgubiţi

Dosar la IPJ Cluj după ce mai multe persoane au fost determinate să achite avansuri pentru închirierea unor cabane în diverse zone turistice pentru Revelion, fără a beneficia de serviciile plătite.

Poliţiştii fac apel la păgubiţi să depună sesizări

IPJ Cluj face cercetări după ce mai multe persoane au fost determinate să achite avansuri pentru închirierea unor cabane în diverse zone turistice de Revelion, fără a beneficia vreodată de serviciile plătite.

Până în prezent, în acest dosar au fost arestate trei persoane, au fost făcute nouă percheziţii, inclusiv în Bucureşti, fiind identificaţi 29 de păgubiţi.

Poliţiştii fac apel la toţi cei care au fost păgubiţi în perioada septembrie-decembrie 2020, sub pretextul închirierii unor cabane la munte, în judeţele Cluj, Alba, Hunedoara şi Prahova, să depună sesizări, existând indiciu că prejudiciul ar putea fi de peste 100.000 de lei.

Prejudiciul stabilit este de 41.000 de lei

”În cursul lunii decembrie 2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigaţii Criminale au demarat din oficiu ample activităţi investigative, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, falsuri privind identitatea şi uz de fals.

În fapt, cu ajutorul unor anunţuri online, bănuiţii induceau în eroare persoanele prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în diverse zone turistice ale ţării (comuna Gilău, judeţul Cluj, comuna Horea, judeţul Alba, comuna Părăieni, judeţul Hunedoara, comuna Breaza, judeţul Prahova) solicitând sume de bani cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, cu titlu de avans, fără ca serviciile respective să fie onorate.”, anunţă IPJ Cluj.

Din informaţiile rezultate până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 41.000 de lei, însă în cauză există indicii că valoarea acestuia ar putea fi de peste 100.000 de lei.

9 mandate de percheziţie domiciliară

Pentru documentarea întregii activiăţi infracţionale, cercetările au fost extinse, fiind puse în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară în mai multe localităţi din ţară, respectiv în municipiul Bucureşti, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind ridicate bunuri susceptibile de a face obiectul activităţii infracţionale.

Trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor au fost reţinute pentru 24 de ore, iar ulterior arestate preventiv.

Au fost identificate 29 de persoane vătămate, însă până în prezent nu a fost stabilit cu exactivitate numărul acestora.

”Persoanele care au fost victimele infracţiunilor cercetate în cadrul dosarului penal (persoane care au fost păgubite în perioada septembrie-decembrie 2020, sub pretextul închirierii unor cabane la munte în perioada Revelionului, în judeţele Cluj, Alba, Hunedoara şi Prahova) şi care nu au sesizat până în prezent organele de poliţie, sunt rugate să se adreseze Poliţiei municipiului Cluj-Napoca!”, fac apel poliţiştii, potrivit news.ro.

Cercetările se desfăşoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.