‘Există un text iniţial pe care nu îl acceptăm (…), nu am nicio certitudine că se poate ajunge la un acord în acest moment’, a declarat de la Geneva Fabius pentru postul de radio France Inter.

El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a lua în considerare ‘preocupările’ legate de securitate ale Israelului.

‘Există unele puncte în legătură cu care nu suntem mulţumiţi’, a precizat ministrul, citând cazul reactorului Arak şi problema îmbogăţirii uraniului.
Şase puteri, alături de Iran, sunt reprezentate la Geneva sâmbătă pentru a treia zi de negocieri privind dosarul nuclear iranian, în speranţa încheierii unui acord care să pună capăt unui deceniu de blocaje şi să îndepărteze riscul unui război.

Miniştrii afacerilor externe ai Statelor Unite ale Americii, Franţei, Germaniei şi Marii Britanii au sosit vineri la Geneva, în timp ce omologul lor rus, Serghei Lavrov, era aşteptat în această dimineaţă.

Secretarul american de stat John Kerry a declarat vineri, la sosirea la Geneva, că încă nu s-a ajuns la un acord şi că există în continuare divergenţe importante ce trebuie soluţionate.

La precedenta rundă de negocieri cu G5+1, Iranul a prezentat un plan ce cuprinde o strategie în trei etape, care nu a fost făcut public. AGERPRES