Broșteni ar putea fi noua perlă a turismului românesc

Orașul Broșteni poate deveni o destinație turistică foarte căutată. Cu peisaje de vis și cu potențialul de a deveni o nouă perlă a turismului din țară, orașul sucevean aduce aminte de legenda literaturii române, Ion Creangă. Acest loc nu evocă doar numele celebrului scriitor și povestitor, ci și una dintre cele mai remarcabile opere ale sale, „Amintiri din copilărie”. În această localitate și-a petrecut Nică copilăria, subiectul pe care autorul l-a imortalizat în opera sa.

Devenit între timp oraș, Broșteni este acum o destinație turistică ce atrage mulți vizitatori. Cu o suprafață de 43.000 de hectare, dintre care 36.000 sunt acoperite de păduri, acest oraș oferă turiștilor oportunitatea de a se plimba prin frumusețile naturale sau de a vizita obiective importante.

Sunt izvoare minerale

Biserica muzeu „Ion Creangă”, construită în întregime din lemn în 1970, găzduiește obiecte care au peste 150 de ani vechime. Și este una dintre atracțiile principale ale localității.

“Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii”, spune președintele OMT Tara Dornelor, Mihaela Cohârță, potrivit Observator News.

De asemenea, Broșteni se află aproape de apele minerale. Este o localitate recunoscută pentru izvoarele tămăduitoare. Oamenii obișnuiesc să bea apă de aici pentru a se vindeca de problemele de sănătate. În plus, izvoarele cu apă minerală au proprietăți terapeutice, iar în jurul lor se resimte mirosul de sulf. Acest lucru va atrage, cu siguranță, un număr mare de turiști.

Și Baia Mare a primit de curând titlul de stațiune turistică de interes național. Autoritățile au promis să schimbe aspectul orașului, iar primăria va putea obține mai repede finanțările europene.

În Baia Mare se află turnului fostului combinat Phoenix, cel mai înalt din Europa. Care a costat 11 milioane de dolari atunci când a fost construit. Alte 13 localități din România au fost declarate de interes național.