In cadrul evenimentului Nokia:Go Play, compania si-a lansat noul portal de serviciilor de Internet, sub denumire Ovi, informeaza un comunicat remis redactiei. Ovi permite utilizatorilor sa acceseze retele sociale, comunitati si continut existent si functioneaza, totodata, ca un portal pentru serviciile Nokia. 

Totodata, ca parte din Ovi, Nokia a lansat serviciile Nokia Music Store si N-Gage, care permit utilizatorilor sa descopere, testeze si sa achizitioneze cu muzica si jocuri, precum si continut exclusiv, disponibil numai prin Nokia. Nokia Music Store urmeaza sa fie disponibil in aceasta toamna pe principalele piete europene, iar in urmatoarele luni, serviciul va fi extins in mai multe tari europene si din Asia. Cantecele vor fi livrate in general in formatul audio de inalta calitate Windows Media Audio (WMA) de 192Kbps. Serviciul N-Gage va fi disponibil la nivel global incepand cu noiembrie 2007, cand aplicatia gratuita N-Gage va putea fi descarcata de pe https://www.n-gage.com

Tot sub umbrela Ovi, se afla Nokia Maps, serviciul de navigatie care pune la dispozitie harti, ghiduri de orase si multe alte tipuri de continut pentru dispozitive mobile compatibile. In umatoarele luni, Nokia intentioneaza sa imbogateasca gama de servicii disponibila prin Ovi. 

Odata cu lansarea Ovi, compania a anuntat patru noi telefoane mobile optimizate pentru divertisment, muzica si jocuri, care vor fi lansate anul acesta, Nokia N81 (disponibil si in varianta N81 8GB), Nokia N95 8GB, Nokia 5310 XpressMusic si Nokia 5610 XpressMusic. 

De asemenea, Nokia a anuntat lansarea noilor versiuni ale jocurilor si Snakes Subsonic si Bounce Boing Voyage, prin intermediul platformei N-Gage.

 

Sursa: Capital