Șapte localități din județul Ilfov intră în scenariul roșu. Din această noapte se vor aplica noi măsuri de restricţii. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit măsurile în funcţie de evoluţia cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din fiecare localitate.

În cele șapte localităţi din Ilfov care sunt în scenariul roşu vor fi restricții. Asta înseamnă că restaurantele, cinematografele şi cazinourile sunt închise. Pe listă sunt localităţile Otopeni, Popeşti Leordeni, Baloteşti, Bragadiru, Corbeanca, Gruiu şi Jilava.

În schimb, în alte 19 localităţi, printre care sunt Berceni, Sfumaţi, Buftea, Chiajna, Măgurele, Snagov şi Voluntari situația e alta. Aici e o incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. În aceste localităţi, mai multe activităţi sunt permise. În interiorul clădirilor sunt primite persoane în limita a 30% din capacitate.

Restricții mai lejere în alte localități

La Brăneşti, Ciorogârla, Clinceni, Mogoşoaia şi în alte 10 localităţi din Ilfov sunt mai puţine cazuri de infectare. Asta înseamnă sub 1,5 persoane la mia de locuitori. Activităţile în interior sunt permise în limita a 50% din capacitate.

Măsurile vor intra în vigoare la miezul nopţii. În prezent, rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul întregului judeţ Ilfov, este de 2,3/1000 de locuitori.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 6 din 04.02.2021 privind carantinarea acestor persoane care sosesc în România. De asemenea, CNSU a decis și suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Concret, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat Hotărârea nr. 6 din 04.02.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.