„Facem o economie anuală de 2 milioane de lei prin redistribuirea mai eficientă a autobuzelor și troleibuzelor către autobaze/depouri mai apropiate de capetele de linii. În ultimii doi ani și jumătate, am optimizat rețeaua de transport publică astfel încât să corespundă mai bine nevoilor călătorilor, iar procesul va continua”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Îmbunătățirile aduse sistemului de transport public

Potrivit primarului general al Bucureștiului, transportul public a fost extins în zone care nu beneficiau de acest serviciu sau unde variantele erau insuficiente, cum ar fi cartierul „Dimri” din Prelungirea Ghencea, zona Greenfield, Complexul Therme, Iuliu Hatieganu – Nicolae Grigorescu, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, str. Romancierilor. Acesta a adăugat că au fost eliminate linii de transport pe care autobuzele sau troleibuzele circulau aproape goale, acestea fiind redirecționate către trasee mai aglomerate.

Nicușor Dan a afirmat, de asemenea, că s-au creat legături mai rapide, precum linia 182 spre bd. Lacul Tei, dar și că s-a îmbunătățit conectivității pe axa N – S respectiv Berceni – Bd. Ghencea.

Acesta a menționat, totodată, și că autobuzele cu o capacitate mai mare de transport au fost redistribuite pe linii cu număr mai mare de călători (117, 331) și s-a îmbunătățit programul de circulație pe liniile: 7, 381, 69, 24, 45, 232, 168, 368, 138.

„A fost reorganizat transportul de noapte – Adaptarea programului liniilor de noapte cerințelor actuale prin funcționarea acestora la un interval fix și predictibil, extinderea rețelei de transport de noapte (liniile N101-N119 si N1/N10). Toate aceste măsuri sunt completate de achiziționarea de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze și 100 de troleibuze. Mulțumesc Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI pentru efortul susținut de a optimiza trasee și STB pentru punerea în practică a măsurilor.”, a conchis edilul.

A fost lansată o licitație pentru consolidarea a două corpuri de clădire ale Maternității Bucur

Aceasta nu este însă singura veste importantă pe care Nicușor Dan a dat-o săptămâna aceasta. Luni, pe data de 22 mai, primarul general al Capitalei a anunțat că a fost lansată o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru achiziționarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică, precum și lucrări de consolidare și renovare a două corpuri de clădire ale Maternității Bucur.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de 35,3 milioane lei, iar perioada de implementare este estimată la 40 de luni începând de la semnarea contractului de finanțare.

„Invit companiile interesate să se înscrie la licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de consolidare şi renovare a două corpuri de clădire ale Maternităţii Bucur. Cele două corpuri, A şi B, vor fi renovate cu fonduri PNRR. Valoarea finanţării nerambursabile este de 35,3 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare”, a transmis Nicuşor Dan pe Facebook.

Edilul general a mai precizat că termenul pentru depunerea ofertelor este 6 iunie 2023.