Nicolae Ciucă a semnat, vineri, decizia de numire în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, la Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare (CNCAN), a lui Cantemir-Marian Ciurea-Ercău. Acesta exercita interimar, din februarie 2021, funcția de conducere a CNCAN. El a fost în ultimii 13 ani șeful Direcției Ciclul Combustibilului Nuclear din cadrul autorității și lucrează din anul 2000 în CNCAN.

De asemenea, premierul a mai semnat decizia privind numirea lui Mihai-Ion Macaveiu în funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei.

Pe de altă parte, Iulia Raluca Matei a fost eliberată din funcția de secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul MAE.

Toate aceste decizii au fost publicate deja în Monitorul Oficial.

Noul consilier al premierului

Recent, prim-ministrul Nicolae Ciucă a numit-o pe Alina Florina Pădeanu, diplomat de carieră, în funcția de consilier de stat în cancelaria sa.

Alina Pădeanu a intrat în Ministerul Afacerilor Externe din 1998, conform CV-ului său publicat pe site-ul oficial al Organizației Națiunilor Unite (ONU). În 2003, aceasta a ajuns la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană, iar în 2012 a intrat în SEAE (Serviciul European de Acțiune Externă).

Mădălin Voicu, secretar de stat la Ministerul Culturii

De asemenea, conform unei decizii semnate de Nicolae Ciucă, anterior a fost numită o altă persoană în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Este vorba despre Mădălin Voicu. Acesta a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată joi, 6 ianuarie, în Monitorul Oficial.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, este scris în documentul semnat de premierul Nicolae Ciucă.

Secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Amintim că, premierul Nicolae Ciucă a numit un nou secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial. Până acum atribuțiile îi reveneau lui Mihai Șerban, care a fost desemnat de fostul premier Florin Cîțu.

Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Decizia de numire, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, odată cu această numire încetează aplicabilitatea prevederilor Deciziei prim-ministrului nr. 477/2021 prin care Mihai Şerban, director general, exercita atribuţiile secretarului de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni ‘până la numirea conducătorului structurii, în condiţiile legii. Acesta fusese desemnat pe 20 septembrie 2021 de fostul premier Florin Cîţu.