Navon N660, cel mai nou şi mai performant GPS lansat de Falcon Electronics, liderul pieţei româneşti în domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule, poate fi folosit cu uşurinţă, atât de şoferi, cât şi de pietoni.

Navon, cea mai populară marcă de sisteme de navigaţie din Ungaria, este prezentă pe piaţa românească de câţiva ani, prin intermediul Falcon Electronics. Cele mai noi sisteme de navigaţie Falcon au fost lansate la începutul acestei luni. Cel mai performant model din noua gamă este Navon N660, pe care am avut ocazia să îl testăm.

Navon N660 are un ecran tactil de 5 inch (480×272 pixeli), o carcasă foarte subţire şi este foarte usor de manevrat. Aparatul foloseşte cel mai performant software de navigaţie, iGO Primo, urmaşul lui iGO amigo.

Procesorul  este SiRF Atlas IV la 500 de Mhz, iar chipsetul GPS are 40 de canale. Memoria este de 128 RAM, iar cardul de memorie inclus este de 2 GB, însă aparatul poate suporta carduri microSD până la 8 GB.

Pe cardul cu care vine aparatul sunt incluse 42 de hărţi din Europa, inclusiv România, iar pentru pachetul Europa de Est, care cuprinde 20 ţări, utilizatorii beneficiază de actualizare gratuită timp de un an de zile. Hărţile pentru Europa de Vest sunt NavNGo versiune 2010.03, iar cele pentru Europa de Vest,  Navteq, versiunea 2010.01.

Navon N660 are mai multe moduri de stabilire şi vizualizare a tipurilor de traseu, calculează rute în funcţie de ziua din saptamână şi ora din zi, are un mod realist de vizualizare  a intersecţiilor, însă poate fi folosit foarte bine şi de către pietoni. Bateria lui N660 este  Li-Ion 1600Mah şi are o  durată funcţionare de  4 ore, iar greutatea acestuia nu depăşeşte 190 de grame.

Folosit în maşină, GPS-ul se fixează uşor de parbriz prin intermediul dispozitivului de prindere, însă utilizatorii trebuie să fie atenţi la butonul de pornire-oprire, care este montat în partea de sus a aparatului, acesta putând fi apăsat accidental.

N660 are şi alte funcţii pe lângă cea de GPS, putând fi folosit pe post de ebook reader, ramăf oto (jpeg, bmp, png, gif) sau player audio (mp3).

Preţ: 1.075 lei
Magazin: store.falcon.ro