Motorola a anunţat semnarea unui contract în valoare de 165 de milioane de dolari cu Etihad Atheeb Telecommunication Company (Atheeb) pentru implementarea infrastructurii WiMAX în standardul 802.16e.

Aceasta va permite companiei saudite să ofere servicii convingătoare în bandă largă abonaţilor săi din Regatul Arabiei Saudite.

Atheeb a ales Motorola bazându-se pe faptul că Motorola este lider mondial în domeniu şi are capacitatea de a livra o soluţie WiMAX complet integrată la nivel naţional.

Contractul include livrarea de către Motorola a noului punct de acces WAP 800, folosirea tehnologiei de antenă inteligentă, plus un pachet complet de servicii pentru livrarea reţelei până la utilizatorul final, instalarea, optimizarea şi asistenţa tehnică.

Tehnologia va fi disponibilă clienţilor de pe întreg teritoriul Regatului Arabiei Saudite, inclusiv în zone care până acum nu au fost acoperite.

Motorola este lider mondial în tehnologia WiMAX cu 19 contracte şi peste 75 de angajamente în 44 de ţări din lume.

Tehnologia de acces WAP 800, care va fi folosită şi în cadrul contractului cu Atheeb, are 4 transmiţătoare şi 8 antene receptoare pentru un sector ceea ce conduce la o acoperire optimă şi performanţe ridicate pentru transmisiile de date.

Data: 25 martie 2008

Sursa: Motorola